avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am rugămintea sa ma ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am rugămintea sa ma ajutați cu un răspuns,dacă ...

Buna ziua!
Am rugămintea sa ma ajutați cu un răspuns,dacă este posibil. La parterul blocului in care locuiesc,funcționează un bar,noi locuind la etajul 1,exact deasupra.
Barul nu este antifonat și cu boxa prinsă in tavan. De câteva ori pe an,sunt organizate petreceri pana spre ora 4 dimineața,iar noua ne vibrează mobila in casa la propriu.
Mentionez ca barul a primit autorizația de funcționare,fără acordul vecinilor direct afectați, ci de la cei ce locuiesc la etajul 3 și 4.
Ce temei legal exista ca proprietarul acestui bar sa ne permită sa ne odihnim copiii in liniște in propria casa?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:12, 26 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dincolo se respectă toate normele:începând cu bunul simț și civilizația.Nimeni nu dă boxele la maxim în bar.Oamenii nu își bat joc unii de alții.Politia nu își bate joc de oamenii care au făcut sesizarea că e zgomot,dă imediat amenzi de mii de euro sau închide activitatea.Oamenii se respectă unii pe alții și își respectă clădirile frumoase construite acum o sută sau o sutacincizeci de ani,cu restaurante la parter și locuințe la etaj,cu fațadele frumoase fără aparate de aer condiționat care să le urateasca(pentru că normele nu permit),cu balcoane de fier forjat (pe care nu le poți închide cu termopane și B.C.A sau cum te taie capul pentru că normele nu permit).Nimeni nu îndrăznește să încalce normele dincolo.Toti oamenii respectă normele și legea sau intra pe mana poliției.Care respectă și aplică legea.Continuati cu reclamație in scris la poliție și urmăriți cine si cum a rezolvat sesizarea.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate,vorbim de România! Tara tuturor posibilităților!
Bunul simt nu exista!
Am încercat sa am o discuție cu patronul in care sa ii explic cum se aude muzica la noi in casa,ba chiar l-am rugat sa asculte și o înregistrare,sa ii spun ca nu ma interesează pana la ce ora tine deschis,atata timp cât acest aspect nu ma afectează,
Răspunsul dumnealui a fost ca o sa ma anunțe când o sa organizeze câte ceva și poate plecam și noi de acasa, in condițiile in care știe foarte bine ca funcționarea in afara programului prevazut in autorizație( cu sau fara muzica) este contravenție. Așa ca…de unde sa cerem bun simt?

mitabiciclista a scris:

Dincolo se respectă toate normele:începând cu bunul simț și civilizația.Nimeni nu dă boxele la maxim în bar.Oamenii nu își bat joc unii de alții.Politia nu își bate joc de oamenii care au făcut sesizarea că e zgomot,dă imediat amenzi de mii de euro sau închide activitatea.Oamenii se respectă unii pe alții și își respectă clădirile frumoase construite acum o sută sau o sutacincizeci de ani,cu restaurante la parter și locuințe la etaj,cu fațadele frumoase fără aparate de aer condiționat care să le urateasca(pentru că normele nu permit),cu balcoane de fier forjat (pe care nu le poți închide cu termopane și B.C.A sau cum te taie capul pentru că normele nu permit).Nimeni nu îndrăznește să încalce normele dincolo.Toti oamenii respectă normele și legea sau intra pe mana poliției.Care respectă și aplică legea.

@mitabiciclista,
Fata de postarea mai veche, exact la acest topic, veni cu o imbunatatire evidenta a evidentelor de dincolo, pe care, majoritate dintre noi le cunoastem. Asa mai merge ! V-am si dat un plus pentru ca ati facut diferenta dintre noi si lumea civilizata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

9 luni de teroare fonica braxcom1959 braxcom1959 Buna seara.Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar as vrea sa va explic situatia si poate puteti sa-mi dati un sfat bun.Perete in pereete cu casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la etajul 1 al imobilului in care locuiesc, sub apartamentul ... cristinaroxana74 cristinaroxana74 Buna ziua, la etajul 1 al imobilului in care locuiesc, sub apartamentul meu este deschis un bar. In orice zi sau noapte la orice ora a zilei sau noptii acest ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 aplicata la restaurant in imobil cu destinatia de locuinta Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa reglementeze orarul de functionare a unui restaurant intr-un imobil comun (casa la curte). Am ... (vezi toată discuția)