avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive ...

Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive (36 luni) care expira la data de 2.02.2023 si termenul de iesire la pensie cu 27.03.2023 ce fel de contract de munca se poate incheia pe o perioada asa de scurta?
Cel mai recent răspuns: marcu.silvia , utilizator 09:33, 27 Ianuarie 2023
Nu se mai poate incheia un nou c.i.m. pe durata determinata.
Buna seara,

Stiu ca nu se poate incheia un nou C.i.M. pe durata determinata, insa intrebarea mea, avand in vedere faptul ca pana la implinirea varstei legale de pensionare este o durata scurta (aproximativ 1 luna si jumatate), iar institutia are nevoie de acesta persoana in cadrul unui proiect de cercetare care s-a prelungit intre timp cu 12 luni fata de perioada initiala a contractuluilui individual de munca al acestei persoane pe perioada determinata care expira, cum se poate rezolva situatia... se transforma contractul pe perioada determinata in perioada nedeterminata (va rog sa luati in considerare ca persoana respectiva va indeplini limita de varsta pentru pensionare in aproximativ 1 luna si jumatate de la expirarea C.I.M. determinat)? Daca persoana respectiva, in cazul in care angajatorul ia decizia de a transforma C.I.M. determinat in C.i.M. nedeterminat, depune catre angajator cererea pentru prelungirea anuala de continuare a activitatii este in regula continuarea C.I.M nedeterminat , fara incetarea acestuia, chiar daca acesta indeplineste varsta de pensionare in scurt timp? Va rog daca puteti sa ma ajutati sa gasesc solutia corecta din punct de vedere legal, luand in considerare toate aspectele metionate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, i se poate modifica durata ultimului c.i.m. în nedeterminată.

2. Pentru continuarea activității, peste varsta standard de pensionare, trebuie sa depună o cerere formulata cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Va multumesc pentru raspunsul dat. O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, referitor la cim incheiat pe perioada determinata, ... HRBP HRBP Buna ziua, Referitor la CIM incheiat pe perioada determinata, va rog sa ma ajutati cu cateva clarificari: - pt. un CIM incheiat pe perioada determinata nu ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contract determinat tiberiu1976 tiberiu1976 buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea ... (vezi toată discuția)
încheiere cim pe durată determinată la pensionari Ileana popa Ileana popa Bună ziua, Pe ce durată se poate încheia un contract de muncă la un pensionar limită de vârstă din sistemul de înv.preuniversitar, deoarece în Codul ... (vezi toată discuția)