avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copii

Buna seara

Avand in vedere ca dupa divort copiii au ramas cu tata,ei locuind tot timpul cu el,mama a fost cea care a plecat cu un alt barbat,de cand va trebui sa plateasca mama pensie de intretinere pentru copii ,de la data pronuntarii divortului sau de la data la care a fost introdusa actiunea de divort?Nu a contribuit de cat cu cate ceva mancare adusa la copii cate un banut de buzunar dincand in cand.Nu a interesat o prea mult deoarece stia ca tatal o sa aiba grija de ei.
Cel mai recent răspuns: hanah , utilizator 20:02, 26 Ianuarie 2023
Buna ziua, pensia de intretinere poate fi executata legal doar daca exista o hotarare judecatoreasca cu privire la pensie, daca dosarul a vizat doar divortul, nu si acordarea pensiei, nu puteti obliga parintele sa plateasca pensie de intretinere.
Daca nu exista o hotarare de obligare la plata intrertinerii, trebuie sa formulati o actiune in instanta in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
Madalina Pascu, Avocat
Au ales copiii sa ramana cu tata,iar la proces s a cerut si pensia pt copii.Intrebarea era de cand va fi obligata mama sa plateasca.
De la data introducerii cererii de divort, nu de la pronuntare.
Trebuie sa scrie in hotarare.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor conpama conpama Am si eu o intrebare legata de pensia de intretinere: Am divortat in 2009si, pentru ca nu am specificat in intimpinare data de la care sa se plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara la divort daniella28 daniella28 as vrea sa stiu daca pensia alimentara se acorda din momentul in care tatal a cerut divortul,sunt 9 luni de cand a depus actele si nu mai sta cu noi,timp in ... (vezi toată discuția)