avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In 2019 am deschis un proces ca sa dau in judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In 2019 am deschis un proces ca sa dau in judecata statul roman. ...

In 2019 am deschis un proces ca sa dau in judecata statul roman. Procesul a fost deschis la Curtea de Apel; Bacau pentru ca asa mi-a spus un avocat de pe site eu fiind din orasul Roman judetul Neamt. Procesul este trecut la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal materia: Contencios administrativ şi fiscal iar ca obiect: despăgubire. Pe foind se decide ca este inadmisibil si mai aflu din argiumentele avocatului statului roman ca eu nu pot da in judecata statul decat pentru erori judiciare iar daca vreo una din institutiile statului sunt vinovate avand personalitate juridica ele pot si trebuie sa raspunda in fata legii. Am facut recurs la Inalta Curte si a fost casat si trimis spre rejudecare la aceiasi instanta eu invocand ca a fost incadrat gresit la materia de Contencios administrativ şi fiscal iar obiectul principal al procesului meu este despabubiri si nu contestarea vreo unui act administrativ. Ajuns inapoi la Curtea de Apel eu am facut o cerere pentru modificare a cererii de chemare in judecata pentru a mai adaiga la lista de parati pe: guvernul romaniei, SRI, armata romana, spitalul Roman si politia Roman. Am mai facut de asemenea si cerere pentru a primi un avocat. Avocatul fara sa imi spuna nimic a invocat ca nu e de competenta curtii si astfel au trimis dosarul la tribunalul Neamt. Cei de aici l-aiu trimis la ICCJ pentru a judeca conflictul de competenta. Pe 26 ianuarie 2023 ICCJ stabileste competenta de solutionare ca fiind Curtea de Apel Bacău - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.
Deci care e treaba? Isi bat joc de cei din Moldova? Prima data la recurs m-au tinut 2 ani pana s-a judecat pe cand legea spune ca recursul se judeca in maxim 3 luni iar acum imi trimit dosarul la aceeasi sectie . Daca la dosar se afla o cerere de modificare a cererii de chemare in judecata nesolutionata, ei nu trebuiaua sa trimita dosarul la sectia civila sau cel putin la alta sectie? Ce se va mai intampla de acum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
utilizator16eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:50, 31 Ianuarie 2023
Daca s-a stabilit competenta, acum o sa se judece procesul. Nu este ceva deosebit la dvs, este doar o rejudecare si o solutionare de competenta. Mergeti inainte. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul apararii, ... utilizator16eu utilizator16eu Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul apararii, sri-ul, spitalul Roman, politia Roman si ministerul de finante toate intr-un singur proces si ... (vezi toată discuția)
De la civil la penal utilizator16eu utilizator16eu Am procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la care am facut recurs in casatie deoarece cred ca a fost incadrat gresit la contencios administrativ si ... (vezi toată discuția)
Termen intermediar recurs clr2607 clr2607 Buna ziua.Am castigat un proces la CAB in 2012,la care s-a declarat recurs de catre cealalta parte.S-a stabilit ca termen pt recurs la ICCJ data de ... (vezi toată discuția)