avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Daca am platit restanta la intretinere,dar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea ...

Buna ziua,
Daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea (cred ca prin anul 2017-2018) nici eu nu mai stiu exact,iar acum apar din nou cu restante la intretinere, restante care sau dublat. Adica penalizarea s-a dublat. Se poate aplica penalizare la penalizare.Ma poate lamuri si pe mine cineva in aceasta privinta . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:48, 30 Ianuarie 2023
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
Codul fiscla prevede ordinea de stingere a datoriilor,respectiv acoperirea sumelor in ordinea vechimii suma de baza plus penalizarile aferente
Daca dv ati achitat numai parte din debit,evident ati ramas in evidenta asociatiei de proprietari cu debit
Legea in vigoare prevede ca asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% zi/intarziere si nu pot depasi valoarea sumei la care au fost aplicate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)