avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui aparator ...

Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui aparator din oficiu!
Proces penal,accident auto,culpa comuna inculpatul a solicitat desemnarea unui aparator din oficiu si a fost apostrofat si refuzat de judecator,motivand ca se admita DOAR in situatii exceptionale.
Desi pe citatie se specifica faptul ca daca nu se va prezenta cu aparator ales,i se va desemna unul din oficiu!
E normal?
Ce poate face inculpatul?
S-a dat termen pentru angajare aparator (ales...fortat) sau se va judeca fara ,....adica inculpatul nu va avea aparator!!
S-a intamplat la Judecatoria Caracal!
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
gigione01, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigione01 , utilizator 19:51, 15 Februarie 2023
Avocatul din oficiu este plătit de stat, nu de dvs.
Faceți confuzie,

gigione01 a scris:

Lucrurile sunt clare,culpa comuna!
Pentru mine era mai ok sa dau 1000 lei unui avocat tanar(din oficiu),nu sunt multe de spus/castigat!
Frustranta si surprinzatoare e decizia judecatorului,sa refuze desemnarea unui avocat din oficiu unui INCULPAT intr-un dosar penal

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

gigione01 a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu cred ca are sens sa va agitați aiurea.
Puteti găsi avocat pe bani putini în acea zonă.

Avocatul din oficiu este posibil sa nu va fie de mare ajutor.

Depinde și dacă pledati vinovat sau nevinovat.

Avocatii din oficiu sunt și foarte ocupați și veți fi nemulțumit.

Scris din București 2023

Pentru mine era mai ok sa dau 1000 lei unui avocat tanar(din oficiu),nu sunt multe de spus/castigat!
Frustranta si surprinzatoare e decizia judecatorului,sa refuze desemnarea unui avocat din oficiu unui INCULPAT intr-un dosar penal

Problema dvs. esențială este de natura civilă. În caz de culpa comuna este atrasa răspunderea inculpatului.
Cred ca în localitatea dvs. gasiti avocat cu 1000 lei și nu va trebuie avocat din oficiu.
Instanta nu are obligația legala de a va desemna avocat din oficiu în cazul dvs.

Scris din București 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da,nu ati inteles Dv.ceea ce am spus!
Am spus ca AVOCATULUI PLATIT DE STAT,ii mai ofer/dau 1000 de lei ca sa nu fie indiferent sau absent ,sa isi dea interesul.
Multi fac asta...nu numai la.medic/profesor/caraus de mobila/politist,taximetrist,ospatar,portar de spital,liftier,asistenta medicala,sef...s.a.
V-as ruga sa imi raspundeti daca un inculpat intr-un proces penal poate fi judecat FARA APARATOR??
Unde trebuie/merita reclamat acest "jun Jude" pentru atitudinea de a refuza apararea "must have" a inculpatului intr-un dosar penal??
Va multumesc pentru rabdare si raspunsuri!!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Avocatul din oficiu este plătit de stat, nu de dvs.
Faceți confuzie,

gigione01 a scris:

gigione01, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă riscati o condamnare penală mai bine stati cuminte.
Legea nu va ajută.
Și sa nu va treziți cu o pedeapsă cu executare în penitenciar.

Sfatul meu este sa încercați sa consultați un avocat ca sa va poată sfătui.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă riscati o condamnare penală mai bine stati cuminte.
Legea nu va ajută.
Și sa nu va treziți cu o pedeapsă cu executare în penitenciar.

Sfatul meu este sa încercați sa consultați un avocat ca sa va poată sfătui.

Am consultat 3 avocati si fiecare alta abordare,acelasi pret:
1 la primul termen aproape sigur se va termina,mergem pe recunoasterea faptei si NU mai pot contesta sau spune nimic altceva (certificatul Medico-legal sau reclama faptul ca partea vatamata este un obisnuit al accidentelor, a mai fost lovit/accidentat/amendat pentru asta de Politie.)Primaria l-a actionat in judecata pentru transformarea amenzilor in zile munca,+ ca accidentele vechi puteau genera zilele de spitalizare 100-120,el fiind externat dupa 10 zile.
Eu oricum recunoscusem si am colaborat dar aveam obiectii la certificatul medico-legal,la dinamica producerii accidentului...lucru pe care ..se pare ca nu-lmai pot face in acest caz,sau daca-l fac risc sa iau o pedeapsa cu privare de libertate desi nu am cazier...

2.disjungerea dosarului-civi de penal,terminarea penalului si partea civila..... o sa dureze.
-intrebarea mea in acest caz:
- pentru partea civila,partea vatamata trebuie sa plateasca taxa de timbru?

3. contestare certificat medico-legal,contestare Dinamica producerii accidentului(manualele pe care s-a bazat TOATA cercetarea au fost tiparite cu MINIM 5 ani inaintea anului de fabricatie al masinii mele implicate in accident)
concluziile acesteia au fost CULPA COMUNA si d-asta am ezitat...

In zona mea,pe care cineva mai sus o considera ieftina(1000 lei),am gasit/angajat cu 2500 lei (cel cu varianta 1)
Care credeti din experienta ca era varianta OK,cu sanse de reusita??
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi refuzat avocatul din oficiu, dacă organul judiciar apreciază că suspectul/inculpatul nu și-ar putea face singur apărarea? ContSters396991 ContSters396991 Codul de Procedură Penală, Art. 90 Asistenţa juridică este obligatorie: a) când suspectul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de ... (vezi toată discuția)
Avocat in cursul urmaririi penale? ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, Am observat ca in cursul urmaririi penale este la latitudinea procurorului de a oferi avocat din oficiu. As dori sa stiu in ce norme explica in ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie apararea suspectului in cadrul procedurii de camera preliminara ? ContSters116684 ContSters116684 Sunt parte vatamata intr-un dosar de viol in care initial procurorul a dispus clasarea cauzei. La plangerea catre instanta, judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)