avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Dețin un imobil moștenit de la bunicii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Dețin un imobil moștenit de la bunicii mei. Bunicii ...

Calcul impozit la vânzarea unui imobil mostenit

Bună seara!
Dețin un imobil moștenit de la bunicii mei. Aceștia au decedat în anul 2014, respectiv 2017 iar certificatul de moștenitor a fost eliberat în anul 2022.
Intenționez sa vând imobilul anul acesta. Îmi puteți spune dacă la vânzare voi avea de plătit impozit de:
- 3% având în vedere ca succesiunea a fost dezbătută în anul 2022 sau
- 1% având în vedere data decesului bunicilor (peste 3 ani), fiind considerata data dobândirii? Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
Amalia2023, utilizator
Cel mai recent răspuns: Amalia2023 , utilizator 22:22, 1 Februarie 2023
1%.
Impozitul se calculează de la data decesului
Mulțumesc pentru răspuns. Îmi puteți indica și temeiul legal? La biroul notarial și mi s-a calculat 3%.

raluk0207 a scris:

1%.
Impozitul se calculează de la data decesului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare imobil mostenit mihai1994 mihai1994 Buna seara am nevoie si eu de o lamurire,in anul 2014 am vandut un apartament cu 2 camere mostenit de mine si fratele meu.Jumatate a fost al meu si jumatate al ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta leusan leusan bunicul la sotie a decedat in anul 1976.Au ramas 5 copii si sotia supravietuitoare.Nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunic nu se stie din ce motive, desi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)