avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura ...

Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura specială transmisibila :(.. sa se ocupe de acte/ vânzare (la ce preț consideră mandatarul că este potrivit ) a unui teren neintabulat, Este posibil sa fi si mandatar și cumpărător in același timp?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 10 Februarie 2023
Problema este că mandatarul in aceași zi a devenit și cumpărător și anul trecut l-a dat pe tatăl meu in judecată sa intabuleze terenul și să respecte promisiunea de vânzare -cumparare . Vreau sa stiu daca tatăl meu mai are vre-o șansă să anuleze promisiunea? (care este în dezavantajul lui, mandatarul a pus o sumă foarte mica pt 7000 mp.)

raluk0207 a scris:

Ok și care e problema de fapt?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori e mandat ori e promisiune nori a cumparat, ori trebuie sa cumpere....
Daca cumpara il si intabula, nu il mai dădea pe tata in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Detinatorul procurii poate vinde casa sotiei sale? goby goby Buna ziua! Am un prieten bun care a plecat in strainatate.Mi-a facut procura pe o casa de la tara pe care el nu pune prea mare pret, sa o vand eu, ca sa ... (vezi toată discuția)