avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna fortat

Bună ziua. Pot companiile private să te forțeze ca angajat să îți iei liber din concediul personal, pentru ceea ce numesc ei "punte"? De ex. 15 Aug 2023 pică într-o zi de marți, compania forțează angajatul să ia din zilele de concediu (odihnă) ziua de 14 Aug 2023, astfel creîndu-se acea "punte". Compania face acest lucru pentru toate zilele din an care sunt în situații similare, unde este o zi între weekend și ziua de sărbătoare legală. Este legal?
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2023
snm.nicoleta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:11, 5 Februarie 2023
Poate un angajator să-și oblige salariații să își ia concediu de odihnă?
www.avocatnet.ro/articol_589...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o situație la locul de munca: pentru că ... Ioooo Ioooo Bună ziua. Am și eu o situație la locul de munca: pentru că Sf Maria pica marți, și este zi libera de la stat, angajatorul a propus sa faca punte și să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna ... Sami Erika Sami Erika Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna .Seful locului de munca poate sa te oblige să-l iei cand vrea el?suntem aprox 8 femei si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara anunt 1. daca compania "m-a bagat in concediu" ... SANTIER SANTIER Concediu fara anunt 1. Daca compania \"m-a bagat in concediu\" - in perioada sarbatorilor, fara sa ma anunte (insa am stat, ca toti ceilalti), era obligata ... (vezi toată discuția)