avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna seara! Sunt administrator si asociat unic la ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna seara! Sunt administrator si asociat unic la SRL-ul meu. ...

Buna seara!
Sunt administrator si asociat unic la SRL-ul meu. SRL-ul are 1 singur angajat (eu) pe postul de traducator.
Trebuie sa fac SSM, daca activitatea se desfasoara la terti?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:50, 6 Februarie 2023
Instruirea propriilor angajati este obligatorie pentru a respecta prevederile legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-Art. 20 (1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
a) la angajare;
b) la schimbarea locului de muncă sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.
(2) Instruirea prevăzută la alin. (1) trebuie să fie:
a) adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri;
b) periodică şi ori de câte ori este necesar.
(3) Angajatorul se va asigura că lucrătorii din întreprinderi şi/ sau unităţi din exterior, care desfăşoară activităţi în întreprinderea şi/ sau unitatea proprie, au primit instrucţiuni adecvate referitoare la riscurile legate de securitate şi sănătate în muncă, pe durata desfăşurării activităţilor.
(4) Reprezentanţii lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au dreptul la instruire corespunzătoare.
Pentru instruirea prevazuta la al.(3) responsabilitatea instruirii la locul de munca unde se desfasoara activitatea revine firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii sebastian069 sebastian069 Dacă am semnat un contract în 06.06.2015 cu începere în 07.07.2015, iar eu în prima zi nu am făcut protecția muncii așa cum se practică conform legii. ... (vezi toată discuția)
Ssm - instruirea administratorului. muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca instruirea privind securitatea si sanatatea in munca se face si administratorului? (vezi toată discuția)
Protectia muncii in cadrul unui cabinet medical individual sinziana2 sinziana2 sunt medic, am cmi, contract de prestari servicii cu un asistent medical, pfa, trebuie sa-i fac protectia muncii? din cate am inteles eu citind legea 319/2006, ... (vezi toată discuția)