avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eu sunt plecata din tara din 1977 la 15 ani, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eu sunt plecata din tara din 1977 la 15 ani, reintregirea familiei. ...

Eu sunt plecata din tara din 1977 la 15 ani, reintregirea familiei. In Germania am primit acte de identitate nemtesti si cetatenia germana, dupa parinti. Dar nemtii mi-au retinut pasaportul romanesc si de atunci nu mai am nici pasaport, nici buletin. Nu am renuntat la cetatenia romana. Cum si xe fel de acte pot redobandi in tara? Eu am un apartament in Bucuresti, unde sunt si nascuta si o casuta in judetul Giurgiu. In urmatorii ani voi locui cu sotul meu (cetatean german) perioade mai indelungate in tara, deoarece putem lucra sin home-office. Ce demersuri trebuie sa fac si care este statutul meu corect si al sotului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:57, 8 Februarie 2023
Certificatul de naștere românesc bănuiesc că îl mai aveți. Vă puteți face o carte de identitate provizorie și apoi pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate.
Asta, însă, doar după ce vă transcrieți certificatul de căsătorie în registrele române. O puteți face în Germania:
[ link extern ]

Pentru CI:
[ link extern ] /

Pentru pașaport CRDS:
[ link extern ] /

Pentru soț aveți detalii aici:
[ link extern ] /



Va multumesc mult.
Cu plăcere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara teren ca cetatean american? cheloo03 cheloo03 Buna ziua, incerc sa dau de niste raspunsuri concrete de ceva vreme, si am zis poate aici am mai mult noroc. Sunt stabilit in state de 15 ani, sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)