avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna seara! Am si eu urmatoarea problema si cateva ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna seara! Am si eu urmatoarea problema si cateva intrebari ...

Buna seara! Am si eu urmatoarea problema si cateva intrebari pe seama ei: am facut un accident in septembrie anul trecut (pe care l-am solutionat cu o amiabila, mi-am recunoscut vina, la schimbarea directiei de mers am acrosat o masina de pe banda a 3a) si am primit acum o chemare in instanta cu rolul de intervenient fortat. In instiintare, sevice-ul la care cel pe care l-am lovit nu a primit toate despagubirile de la asiguratorul meu RCA , fiind o diferenta de cateva mii de lei. Din ce am citit si toata documentatia, asiguratorul nu a platit toata factura de reparatii deoarece pe aceasta au fost multe alte elemente care nu faceau obiectul amiabilei si nici constatarii de specialitate a asiguratorului (incheiata la service-ul care a efectuat reparatiile). Acum, eu sunt nedumerit: daca asiguratorul pierde procesul, eu trebuie sa platesc acea diferenta, sau poate asiguratorul sa ma cheme dupa ce se termina procesul, in judecata ca sa imi ceara diferetna aceasta? eu ca intervenient, pot sa fac o intampinare in care sa spun ca si mie mi se par cheltuielile de reparatii nejustificate si ca sunt alte piese fata de cele avariate? ce alte aspecte ar mai trebui, macar in mare, sa stiu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:21, 9 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asiguratorul pierde, el plateste.
Dvs nu aveti calitatea sa apreciati ce piese au fost avariate,iar sevice-ul daca nu a facut reconstatare impreuna cu asigurătorul pt piesele avariate care nu se vad la o prima constatare si a reparat asa cu de la sine putere, ramane cu paguba.
Dvs in intampinare, scrieti cum s-a petrecut accidentul si ca ati incheiat amiabila.
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare: dupa aceea, asiguratorul sau service-ul (cine pierde) ma poate chema in judecata ca sa imi ceara diferenta de bani? Dupa acest proces, mai pot fi chemat in instanta ulterior pentru orice tine de acest accident/caz?

gi-jane2 a scris:

Daca asiguratorul pierde, el plateste.
Dvs nu aveti calitatea sa apreciati ce piese au fost avariate,iar sevice-ul daca nu a facut reconstatare impreuna cu asigurătorul pt piesele avariate care nu se vad la o prima constatare si a reparat asa cu de la sine putere, ramane cu paguba.
Dvs in intampinare, scrieti cum s-a petrecut accidentul si ca ati incheiat amiabila.


Dvs nu aveti nicio raspundere fata de service ca nu ati reparat masina dvs acolo, iar in ce priveste asiguratorul el asta face, despăgubește in cazu unul accident.
Daca se dovedeste ca service-ul a schimbat piese neafectate de accident, va trebui sa plateasca clientul lui.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am provocat un accident, am încheiat amiabilă, dar sunt citată ca intervenient pentru că asigurătorul meu refuză plata integrală a despăgubirilor. mi se poate cere mie să achit diferența? An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu aprox 6 luni am provocat un accident rutier din care a rezultat avarierea autoturismului personal și a unui alt autoturism. Am ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul refuza sa plateasca repratiile auto asketerion asketerion buna ziua! In urma cu 2 saptamani am fost implicat intr-un accident auto in urma caruia masina mea a fost grav avariata. Celalalt sofer si-a recunoscut vina. ... (vezi toată discuția)