avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Primesc pensie din strainatate.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Primesc pensie din strainatate.

Buna ziua,
Primesc pensie din strainatate, Cu putin peste 4000 pe luna. Deoarece ordonanta privind plata Cass pt suma care depaseste 4000 roni a fost declarata neconstitutionala, iar pensionarii români care au pensii peste 4000 mii nu mai platesc cass , suma retinuta ilegal in 2022 se va restitui,stie cineva cum este cu pensiile din strainatate? Pentru pensia din strainatate eu depun Declaratie unica. In codul fiscal este prevazut ca pensiile din strainatate sunt tratate si si pensiile din tara. Logic nu ar trebuie sa platesc nici eu. Rog pe cineva care se cunoaste sa-mi comfirme sau sa-mi infirme ipoteza mea. Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:56, 8 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepand cu luna februarie nu se mai plateste CASS. Pe cuponul din luna februarie figureaza si suma returnata, aferanta lunii ianuarie 2023 si din perioada 28-31 decembrie 2022.
Multumesc mult. Intrebarea mea era daca in declaratia unica pentu 2022 pe care o depun pâna la 25 mai 2023(eu n-am impozit la sursa si depun DU) trebuie sa iau sau nu in considerare aspectul cu Cass pt suma ce depaseste 4 mii de roni. Va multumesc anticipat daca mai reveniti inca o dat cu un raspuns! O zi frumoasa de iarna!
Declaratia este pentru anul 2022, iar banii vi se returneaza in 2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In du am trecut valori gresite voicudamian voicudamian In calitate de PFA (pensionar) in DU pentru veniturile obtinute in 2022 declaratia fiind depusa in februarie 2023 am trecut o suma eronata la rubrica ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Cum completez declaratia unica la regularizare? alina@fabrica alina@fabrica Buna ziua! Un pfa infiintat in februarie 2021 a depus declaratia unica in 2021 cu estimat sub plafon si in 2022 realizeaza ca la regularizare depaseste ... (vezi toată discuția)