avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. As dori un ajutor specializat. Sunt in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. As dori un ajutor specializat. Sunt in curs de divorț ...

Bună ziua. As dori un ajutor specializat. Sunt in curs de divorț in Uk și tatăl sa mutat în Germania. Am cerut procura pt pasaport la copii dar refuza. Ce pot sa fac? Ma interesează strict pasaport. Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:09, 10 Februarie 2023
Daca nu puteți ajunge la un acord în ceea ce privește custodia sau drepturile de vizita, va trebui probabil sa va adresați unei instanțe de judecata
Daca parinții nu locuiesc în aceeași tara, deciziile privind autoritatea parinteasca îi vor aparține instanței judecatorești din țara în care locuiește copilul
Daca parintii sunt de acord, instanța care judeca procesul de divorț poate lua și deciziile legate de autoritatea parinteasca.
Tinand cont de interesul superior al copilului, instanța va hotarî în ceea ce privește drepturile de custodie, programul de vizite și locul de reședința al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Drept tutelar pablo68 pablo68 Buna ziua.am o problema privind custodia (germ. sorgerecht ) la 3 copii asadar pe scurt: sunt acum doar cetatean german - de origine romana din brasov ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am divortat la notar in 2016, custodie comuna copil. ... iuliancico iuliancico Buna ziua Am divortat la notar in 2016, custodie comuna copil. Acesta a ramas cu fosta sotie ce s-a stabilit in Italia. Am pastrat relatii normale respectind ... (vezi toată discuția)