avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de inserție, copii cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de inserție, copii cu handicap

Buna seara, părinții copiilor cu dizabilități (cu certificat de handicap) care s-au întors la muncă înainte de împlinirea vârstei de 6 luni ale copilului beneficiază de stimulent de inserție in valoare de 1500 lei până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani sau de 3 ani? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 15 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
-părinţii care se întorc la muncă înainte de împlinirea vârstei de şase luni, respectiv un an, în cazul copilului cu dizabilităţi, vor primi o sumă lunară de 1.500 lei până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv trei ani, a copilului. Apoi, stimulentul are o valoare de 650 lei până la împlinirea vârstei de trei ani, respectiv patru ani, a copilului;
[ link extern ] /
Buna ziua! Mulțumesc frumos de răspuns!
Astăzi am fost la instituția care face aceste plăți și au spus că legea/ordonanța de urgență care face referire la acest stimulent de inserție a suferit modificări în luna dec. a anului 2022 și se așteaptă normele de aplicare ale acesteia..Eu am un băiețel de 2 ani si o luna cu certificat de handicap valabil, iar luna aceasta a primit stimulentul de insertie in valoare de 650 de lei plus diferența de bani (din valoarea de 1500 de lei a stimulentului) până împlinirea vârstei de 2 ani.
Încă nu știm când se vor aplica aceste norme.
Momentan așteptăm și căutăm informații.

O zi buna!

Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
Nick90, utilizator
Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca nu vreau sa intru in concediu de crestere copil ... Cristina David Cristina David Buna seara. Daca nu vreau sa intru in concediu de crestere copil pot brneficia de stimulentul de insertie in valoare de 1500 lei sau trebuie sa intru in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este valoare stimulentul de inserție in momentul ... Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Care este valoare stimulentul de inserție in momentul de fata? Stiu ca, acest stimulent se raporteaza la ISR care in martie al fiecarui an se ... (vezi toată discuția)