avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare subterana, Intetionez ca achizitionez un loc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare subterana, Intetionez ca achizitionez un loc de parcare ...

Parcare subterana,
Intetionez ca achizitionez un loc de parcare subteran, in care pot intra 2 masini lejer, in partea din spate a parcarii este inconjurata de 3 pereti iar in fata este ca un loc de parcare, sunt in line dreapta. Am intrebat dezvoltator ul daca pe locul de parcare din spate pot ulterior inchide si il transforma in boxa spatiu de depozitare iar in fata sa raman cu loc de parcare, acesta din urma a confirmat ca pot face ce vreau eu ulterior, dar documentandu-ma ulterior am inteles ca nu pot schimba destinatia locului de parcare decât cu niste aprobari de la asociatie, toti locatarii si etc etc. Pot inchide acel loc de parcare cu un perete si o usa? Ce pot cere dezvoltator sa fie stipulat in acte ca pe viitor sa pot inchide acel loc de parcare fara a mai fii nevoit sa fiu pus in situatia de a avea probleme cu asociata sau vecini? Ideea este ca daca eu nu pot face modificarile mentionat mai sus nu are rost sa platesc acel loc dublu doar pentru ca intra 2 masini in line dreapta.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2023
Vectis, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:36, 11 Februarie 2023
Nu puteti intervenii asupra spatiului cu destinatia loc de parcare
Parcarea subterana este parte comuna si conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul tuturor vecinilor si al asociatiei de proprietari
Chiar daca achzitionati si al doilea loc de parcare cu documentele aferente,nu puteti sa interveniti asupra partii comune de constructii fara paracurgerea procedurii legale de autorizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am asupra unui loc de parcare in subteran imobil nou s0bizZare s0bizZare Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie, daca ma poate ajuta / indruma cineva. Nu stiu daca este cel mai potrivita sectiune. Voi face o prezentare mai in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am privind un loc de parcare subteran in imobil nou s0bizZare s0bizZare Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie, daca ma poate ajuta / indruma cineva. Voi face o prezentare mai in ansamblu, pentru a va introduce in problema. Am ... (vezi toată discuția)
Inchidere boxa subteran Robertcj Robertcj Buna ziua. Exista un imobil cu parcare subterana a 24 de locuri, ale mele 2 locuri fiind retrase, si imprejmuite cu ziduri de beton, in 3 parti, laterale ... (vezi toată discuția)