avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în ...

Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în viata ar dori sa vândă casa, terenurile și pădurea părinților ei. Problema este ca mai au 3 frați morți, niciunul însurat și fără copii, dar care nu mai au certificatele de deces. În acea casa a locuit ultimul frate care a murit și acum nu mai găsesc nici actele casei, nici certificatele de deces ale bunicilor mei. E o situație cam dificila din cauza ca și vecinii au întrat pana aproape de casa și acum zic ca e terenul lor. As dori sa știu dacă se mai poate face ceva, de unde ar trebui să înceapă și cui sa se adreseze. Mulțumesc și o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:02, 11 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie prima data făcută succesiunea la NOTAR.
Daca nu există înțelegere, sau nu se poate la NOTAR din diverse motive, trebuie dezbatută succesiunea la Judecătorie.

Apoi daca situația o impune, apelați la instanța de judecată, și cereți o expertiză. Soateți în numele mamei, sau dacă poate să meargă ea personal să scoată un extras de carte funciară, și-l depuneți la dosar la Judecătorie.

Vă trebuie și un extras de carte funciară. Acest extras îl depuneți, (nu originalul) o copie xerox la dosar la Judecătorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mama dumneavoastra trebuie sa dezbata succesiunile de pe urma parintilor ei decedati.
Ea este singura mostenitoare (daca nu a avut frati si surori) si fratii dumneavoastra nu au niciun drept.
Daca acele bunburi provin de la bunicii paterni atunci doar copii defunctului tata si fratii lui au dreptul de proprietate.
Asa dar:
Din cate am inteles este vorba despre bunuri imobile ramase de pe urma bunicilor materni si mama, impreuna cu fratii si surorile ei daca exista, sunt SINGURII mostenitori si vor deveni singurii proprietari. REPET, copiii mamei nu au niciun drept de mostenire si de proprietate pana la decesul mamei.
Mama se va adresa primariei pe raza careia exista proprietatea solicitand copii ale actelor de proprietate, ale titlurilor de proprietate cu tricolor. Acestea sunt atasate registrului agricol si exista in copie la taxe si impozite locale. Apoi va solicita de la Prefectura judeteana emiterea de alte titluri.
Se va adresa tot primariei solicitand si copii de pe actele de deces ale parintilor ei.
Cu aceste acte (de proprietate si de stare civila) se va duce la un notar din zona si va dezbate succesiunea.
Dupa dezbatere va intabula bunurile pe numele ei si apoi va vinde cui si cum vrea ea.
Ce face ulterior cu banii ... e treaba ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea unui teren apartinand familiei mamei mele miha1982 miha1982 Stimate d-le/d-na avocat, As dori sa clarific dreptul meu si al surorii mele la mostenire. Terenul mentionat a fost in proprietatea familiei mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)