avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Cine dispune cercetarea disciplinara in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Cine dispune cercetarea disciplinara in cazul in care ...

Buna ziua,
Cine dispune cercetarea disciplinara in cazul in care avem un avertizor in interes public, in conditiile in care legea spune clar ca verificarea, actiunile subsecvente si raportarea sunt facute de catre persoana desemnata? Or, cata vreme persoana desemnata are obligatia de a pastra anonimatul avertizorului, pe cine cerceteaza disciplinar? catre cine se indreapta persoana desemnata in ceea ce priveste raportarea dar si cercetarea disciplinara. Faptul ca la cap. 26 se vorbeste despre cercetare disciplinara, nu inseamna ca este si lamuritor. Acest cap. 26 este denumit ~Conditii privind cercetarea disciplinara~ si nu pomeneste nimic despre modul in care se face cercetarea si nici cum sa facem sa aducem in fata unei comisii de cercetare disciplinara avertizorul..consider ca, in sensul art. 22 al lg 361/2022 si cercetarea disciplinara este tot o forma de represalii, care nu face altceva decat sa descurajeze salariatii sa devina avertizori, incurajandu-i pe angajatori sa recurga la tot felul de tertipuri pentru a folosi aceasta cercetare impotriva salariatului si nu pentru a-l ajuta si implicit sa ajute institutia la prevenirea savarsirea altor fapte considerate incalcari ale legii.

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
KlausTudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: KlausTudor , utilizator 19:16, 13 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se refera la cercetarea disciplinara a avertizorului in interes public.
De acord, insa, pentru cine se dispune cercetarea in situatia in care, potrivit legii, avertizorul doreste sa ii fie pastrat anonimatul? Asa cum prevede legea, nu se stie cine si cand dispune cercetarea, atat timp cat persoana responsabila are atributii clare prevazute in lege...
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
KlausTudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

aplicarea în timp a legii 571/2004 abrogata prin legea 361/2022 in situatia unui functionar public sanctionat ca urmare a unor acte de sesizare archibaldo archibaldo Legea nr. 361/2022 privind protecția avertizorilor în interes public , prevede la Art. 37. abrogarea dispozițiilor Legii nr. 571/2004 privind \"protecția ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care sunt exact atributiile persoanei desemnate sa ... hr.celco hr.celco Buna ziua, Care sunt exact atributiile persoanei desemnate sa fie responsabil de aplicarea legii 361/2022, privind protectia avertizorului in interes public? (vezi toată discuția)
Aplicare lege 571/2004 florindr florindr In decursul anului 2009, in calitate de ofiter MAI am facut mai multe sesizari catre comanda inspectoratului de politie unde i-mi desfasor ... (vezi toată discuția)