avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Care sunt exact atributiile persoanei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Care sunt exact atributiile persoanei desemnate sa ...

Buna ziua,
Care sunt exact atributiile persoanei desemnate sa fie responsabil de aplicarea legii 361/2022, privind protectia avertizorului in interes public?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 30 Ianuarie 2023
Are dreptul sa faca o raportare internă, o raportare externă sau o divulgare publică.

Raportare internă - comunicarea orală sau scrisă de informații referitoare la încălcări ale legii din cadrul unei autorități, instituții publice, persoane juridice de drept public, precum și din cadrul persoanelor juridice de drept privat. Raportarea internă se realizează prin mijloacele puse la dispoziție de autoritățile, instituțiile publice, persoanele juridice de drept public, precum și de persoanele juridice de drept privat pentru efectuarea de raportări privind încălcări ale legii, acestea constituind canalele interne de raportare;

raportare externă - comunicarea orală sau scrisă de informații referitoare la încălcări ale legii realizată prin canalele externe de raportare reprezentate de autorități.

divulgare publică - punerea la dispoziție, în orice mod, în spațiul public a informațiilor referitoare la încălcări ale legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

aplicarea în timp a legii 571/2004 abrogata prin legea 361/2022 in situatia unui functionar public sanctionat ca urmare a unor acte de sesizare archibaldo archibaldo Legea nr. 361/2022 privind protecția avertizorilor în interes public , prevede la Art. 37. abrogarea dispozițiilor Legii nr. 571/2004 privind \"protecția ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine dispune cercetarea disciplinara in cazul in care ... KlausTudor KlausTudor Buna ziua, Cine dispune cercetarea disciplinara in cazul in care avem un avertizor in interes public, in conditiile in care legea spune clar ca verificarea, ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ , aplicarea legii nr. 361/2022 privind protecția avertizărilor ... archibaldo archibaldo Aplicarea Legii nr. 361/2022 privind protecția avertizărilor în interes public. https://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2022/pr219_22.pdf Subsemnatul in ... (vezi toată discuția)