avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Nepoata mea locuieste in Germania, iar luna ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Nepoata mea locuieste in Germania, iar luna aceasta ...

Buna ziua! Nepoata mea locuieste in Germania, iar luna aceasta va implini 18 ani. Este nascuta in Republica Moldova si locuieste in Germania, acolo avand permis de sedere. Parintii vor sa ii faca pasaport romanesc, specific ca parintii sunt divortati, fata locuieste cu mama in Germania, mama sa avand o relatie cu un roman si acte romanesti, desi nu sunt casatoriti.
Am inteles ca pentru a-si putea face pasaport si buletin romanesc are nevoie de o adeverinta de nastere, aceasta a depus juramantul in urma cu mai multi ani, dar parintii nu i-au scos si aceasta adeverinta.
Ma puteti ajuta va rog cu informatiile necesare pentru a putea face rost de adeverinta? Am inteles ca fara ea nu isi poate face buletin si pasaport.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 14:08, 20 Februarie 2023
Are nevoie de certificat de nastere romanesc in primul rand , care se obtine prin transcrierea actului de nastere din Republica Moldova . Transcrierea se face la ultimul loc de domiciliu din tara al,parintilor, sau daca acesti nu au avut domiciliul in Romania ]n orice localitate resedinta de judet.
Pentru actele necesare si proceduri va atasez un link de la o primarie din Bucuresti [ link extern ] / .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al republicii moldova ce a obtinut cetatenia româna AdrianMo AdrianMo Buna ziua, As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean republica moldova gmggmg gmggmg Sunt cetatea Roman si as vrea sa ma casatoresc cu o cetateanca Republica Moldova. M-ar interesa actele necesare atit mie cit si persoanei din Moldova pentru ... (vezi toată discuția)