avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, asociatia de proprietari refuza sa-mi dea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, asociatia de proprietari refuza sa-mi dea certificat de validare a datoriilor. Am 82 de ani si o pensie sub de 1700 lei. Pentru ca ...

Buna ziua,
am 82 de ani si o pensie de 1700 lei. Pentru ca nu ma mai pot deplasa si sunt bolnava, locuiesc la fiica mea in Bucuresti, sectorul 5. Nu mi-am anuntat domiciliul la adresa fiicei mele. Domiciliul meu este in sectorul 6. Acolo m-am scos de la consumul intretinerii pentru perioada cat nu locuiesc in locuinta proprietate personala. Din pacate caldura nu se calculeaza dupa consumul individual ci la comun si incepand din ianuarie acest an s-au emis sume imense la intretinere, pe care nu mi le pot permite. Am primit cardul de energie dar administratia blocului unde am domiciliul (sector 6) refuza sa-mi dea certificatul de validare a datoriilor pe motiv ca nu locuiesc acolo. Fiica mea are familie si cheltuieli proprii de intretinere si nu ma poate ajuta.
Va rog sa-mi dati un sfat, cui ma pot adresa pentru a putea utiliza cardul?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
EDobre, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:07, 15 Februarie 2023
Cred ca ar trebui sa dati mai multe date despre calculul energiei termice. Ati plecat la fata dvs., dar ce s-a intimplat cu instalatia de incalzire. Ati inchis caloriferele ? Va considera ca si cum ati locui acolo si va repartizeaza energia termica la fel cu situatia in care locuiati acolo ?

Asociatia nu are dreptul sa va refuze acest drept, daca acele cheltuieli legate de energia termica sunt la fel ca ale unei persoane care locuieste efectiv acolo,.

Va multumesc pentru raspuns. Da, am inchis caloriferele. Energia termica se calculeaza dupa intregul consum al blocului, impartit la suprafata (mp) apartamentului, indiferent daca consum sau nu. La bloc inca nu s-au pus repartitoare de citire individuala a consumului.
Nu stiu exact ce au inteles cei de la asociatie, din moment ce v-au "taxat" la calculul consumului de energie termica, ca si cum locuiti acolo, dar nu va elibereaza acel certificat. Cardul de energie l-ati primit tocmai ca sa atenuati efectul scumpirii acestei energii, care v-a fost pusa in lista de cheltuieli de intretinere fara nici o "reducere".
www.avocatnet.ro/articol_634...
Parerea mea e ca, daca nu va intelegeti cu ei amiabil, puteti sa-i reclamati la primaria sectorului 6 :
Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
...........................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
............................
s) nerespectarea prevederilor art. 104 alin. (1).
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
......................................
c) faptele prevăzute la alin. (1) lit. e) și j), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
.............................
(3) Sancțiunile pentru contravențiile prevăzute la alin. (1) se aplică persoanelor fizice sau juridice vinovate.
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
..........................
b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) și o)-s);
[ link extern ]


Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
latka, moderator
Va multumesc inca o data, raspunsul Dv. ma ajuta mult! Va doresc o zi buna!
Din moment ce v-ati scos de la intretinere, cum sa va dea? Acolo apar 0 persoane. Sa va treaca o persoana in liste.

Alte discuții în legătură

Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Rog o părere avizata in următorul caz: -asociație pe o singura ... Nadoi Nadoi Rog o părere avizata in următorul caz: -asociație pe o singura scara de bloc, 20 de apartamente pe scara, 6 apartamente debranșate si au montate centrale ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)