avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viza de flotant pentru chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viza de flotant pentru chiriasi

Buna seara,

Am inchiriat un apartament unei familii acum un an si anul acesta am reinnoit contractul si l-am inregistrat la Administratia Financiara din nou.
Chiriasii mi-au solicitat de data aceasta sa le fac viza de flotant pentru ca vor sa-si inscrie copiii la scoala din apropiere.
Din cate stiu, au rude in cartierul meu si isi pot face acolo viza de flotant pentru asta, sunt parintii lor din cate stiu.
Nu am prea mare incredere in ei, de aceea am si respectat tot ce tine de declararea veniturilor si formalitatile ce tin de ANAF.
Mi se pare ciudata aceasta cerere noua si as vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
- la ce riscuri ma expun daca le fac aceasta viza de flotant
- daca ii refuz, ce consecinte legale decurg din asta ( adica sunt obligata sa le fac viza sau este suficient ca le-am facut contract de inchiriere?)
- daca le dau un exemplar din contractul de inchiriere semnat de mine, pot sa-si faca viza de flotant fara ca eu sa stiu?
-dupa ce le expira contractul de inchiriere, raman cu domiciliul pe adresa mea chiar daca pleaca, deci eventuale datorii ale lor, etc. ar putea sa fie imputate proprietatii mele?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
elyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: elyn , utilizator 21:17, 15 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domiciliul e una, viza e alta, iar viza e valabila un an. Isi pot pune viza fara sa fiti de acord, in baza contractului.
Legal e sa aibă viza ca acolo si stau, nu va afectează cu nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
OUG 97/2005 art 31 intr-adevar nu specifica ca este nevoie de prezenta proprietarului in cazul in care au un exemplar din contractul de inchiriere, insa chiriasii nu m-au anuntat de la inceput ca vor viza de flotant, cu care eu nu sunt de acord si nu este stipulata in contractul de inchiriere, motiv pentru care doresc sa reziliez contractul de inchiriere, daca altfel nu se poate si au 30 de zile sa se mute unde vor si li se face viza de flotant.
La ce ma expun dpdv legal daca nu le dau un exemplar din contractul de inchiriere?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
elyn, utilizator
chiriasii nu trebuia sa va anunte de ceva, legal si cum vreti, e sa ai viza de resedinta acolo unde locuiesti mai mult de 15 zile, intelegeti?
ca nu ne intereseaza sa respectam legea, asta e altceva.
Nu va inteleg de ce sunteti asa de disperat, ca nu va incuurca cu nimic.
La fel, logic e ca fiecare parte e sa aiba un exempler de contract.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
pentru ca mi e teama ca pot sa se foloseasca de acest lucru in mod negativ, cum ar fi, datorii pe adresa mea, sa nu pot scoate certificat fiscal...etc.

Alte discuții în legătură

Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Contract chirie Kaszy Kaszy Buna ziua, Stau in chirie intr-un alt oras decat cel de resedinta, dar chirie e prea mult spus. Practic parintii prietenei mele au un apartament si eu stau ... (vezi toată discuția)