avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament nelocuit: Cum fac sa nu mai platesc caldura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament nelocuit: Cum fac sa nu mai platesc caldura la intretinere?

Buna ziua!

Am un apartament in care nu locuieste nimeni. Acest apartament este intr-un bloc care desi are repartitoare, acestea nu mai sunt folosite de ani de zile, apartamentele fiind trecute la pausal. A fost votat acum cativa ani sa se elimine monitorizarea prin repartitoare. Se intampla asta pe vremea cand traia bunicul acolo. Am inteles ca au ales asa pt ca pe una dintre parti apartamentele au calorifere mult mai mari si le convine sa plateasca la pausal a.i. sa se imparta costurile, respectiv in teorie cei cu calorifere mai mici sa plateasca aceasi suma ca cei cu calorifere mari. Oricum asta este alta poveste.

Platesc 400 RON in lunile de iarna si chiar nu mi se pare ok situatia dat fiind ca nu locuieste nimeni acolo si caloriferele sunt inchise.

Ce solutii stiti ca exista in astfel de situatii? E deja trecut ca locuiesc 0 (zero) persoane in respectivul apartament. As putea chema pe cineva de la termoficare sau de la administratie sa imi sigileze caloriferele?

Ce alte optiuni mai sunt? Inclusiv pt eliminarea altor dari.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: zws , utilizator 15:14, 24 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima dată trebuie să rezolvați pct. a :
Articolul 30 din legea 325 din 2006
(1) Debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu care nu se află în zona unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică se va face în următoarele condiții cumulative:
a) acordul scris al tuturor membrilor asociației de proprietari, exprimat prin vot în cadrul adunării generale;

zws a scris:

Deci ca sa concluzionez, va trebui sa fac o cerere de debransare dupa ce se termina sezonul rece.

Va multumesc mult tuturor pentru ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2023
zws, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)