avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deducere pentru activitățile fizice și de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deducere pentru activitățile fizice și de întreținere.

Bună ziua. Am o întrebare în legătură cu modificarea legii codului fiscal prin complectarea legii 34/2023 care face referire la deducerea in valoare de maxim 400 € anual pentru activitățile sportive și de întreținere precum și pentru asigurările medicale oferite fiecărui angajat. În situația angajaților MApN sa comunicat că codul lor CAEN 8422 nu face obiectul acestei deduceri de maxim 400€ anual. As dori sa aflu daca exista un articol de lege care face referire strictă pe acest cod CAEN care nu face obiectul acestei deduceri deducerii de 400€ aprobată prin legea 34/2023. Întreb deoarece am citit modificările legii și nicăieri în această modificare nu apar excluderi a anumit-or categorii de angajat de la aceasta deducție . In cazul in care apar excluderi in cazul angajaților MApN care nu au drept la constituire in formațiuni sindicale as dorii sa aflu daca se poate ataca în instanță pentru discriminare a codului fiscal fata de categoriile de angajați prin simplul motiv că sistemul profita de aceasta limitare de asociere in formațiuni sindicale și de fiecare data spune nu unor anumite facilități fiscale oferite alt-or categorii de salariați. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cipri Zoltan , utilizator 12:51, 19 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Angajatorii pot oferi, nu inseamna ca sunt si obligati.
Nu are legatura CAEN-ul, in lege se face referire la CAEN-ul furnizorilor de servicii, baze sportive, sali de sport, fitness.
Nu știu ce să spun și nu îmi place să îmi dau cu presupusul. Modificarea face referire la codul fiscal unde deducerile se pot aplica pentru un cuantum de maxim 30% din suma dedusă. Din acest motiv ii spune lege organică. Daca nu ar fi așa, cu siguranță poate veni orice angajator care să decidă el daca vrea sau nu să respecte codul fiscal și codul muncii. Nu sunt jurist însă știu să socotesc logic. Așadar această sugestie a dumneavoastră nu poate fi acceptată în ideea in care rămâne la latitudinea angajatorului daca acorda deducerea din impozit sau nu. Eu unul doresc un răspuns bazat pe termeni legali pentru a ști cum să formulez mai departe solicitarea mea. In acest caz este vorba despre o eschiva financiara a angajatorului in cuantum de 19 000 000 € . Din acest motiv vreau sa aflu daca exista vre-o referire expre in acordarea sau neacordarea acestei deduceri . Toate cele bune.

elenazan a scris:

Buna ziua,
Angajatorii pot oferi, nu inseamna ca sunt si obligati.
Nu are legatura CAEN-ul, in lege se face referire la CAEN-ul furnizorilor de servicii, baze sportive, sali de sport, fitness.


Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
Cipri Zoltan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 34/2023 Mioara Dana Mioara Dana Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu legea 34/2023, caz concret. Daca aduc la societate o factura de 200 de lei pentru activitati sportive de la o firma ... (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)