avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire morala la locul de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire morala la locul de munca.

As vrea sa stiu si eu daca pot solicita daune morale in instanta pentru hartuirea morala la locul de munca. Mentionez ca sunt acte si gesturi facute de 2 lideri pe care din punctul meu de vedere le consider hartuire morala. La servici la birou, unui lider P. ii placea sa dea mailuri batjocoritoare de pe calculatoarele neblocate. A vrut sa faca asta si la mine , dar l-a oprit sora-mea. A mai si amenintat intr-o sedinta ca va mai face asta.Tot acel lider a facut excaladari false legate de mine in departamentul de HR . Una banuiesc ca a facut-o din razbunare pentru ca a vrut sa ma trimita acasa pentru ca avusesem covid19 ,iar eu m-am opus si l-am reclamat la HR pentru ca respectasem politica de izolare de la DSP si ultima oara cand ma testasem ,fusesem negativ.
Unui alt lider C. care a fost superior si peste mine si peste acel lider P., am incercat in zadar sa ii explic o problema excaladata ca nu e din cauza mea, dar el profitand de autoritatea lui si peste sora-mea , m-a vorbit urat pe la spate la sora-mea ca am nevoie de terapie psihologica la psihiatru/psiholog ca el sa ma ajute sa ma transfer in alt departament.
Tot acel lider C a mai facut si alte acte:
-m-a reclamat intr-o sedinta cu HR-ul ca il deranjeaza sa ma tot auda, vorbind continuu in birou. Jobul depindea si de comunicare verbala nu numai 100% pe calculator;
-in alta sedinta cu hr-ul , m-a amenintat ca eu nu o sa mai fiu in companie. Tot in aceeasi sedinta am solicitat o alta pozitie dar el mi-a zis ca de ce sa nu incerc inafara.Care ar fi fost problema lui, nu stiu. Tot in aceeasi sedinta spunea ca el nu o sa ma vada bine pe o linie , cand acea linia nu apucase sa soseasca.
-desi o perioada de timp m-am straduit sa nu il mai deranjez cu vocea mea in birou, el m-a reclamat cu asta la alta doamna de la HR care atunci nu era responsabila de HR peste mine cand el avea probleme cu chestia asta.
Mai e o faza.Liderul P. nu a vrut sa ofer suport ce tinea pe fisa postului meu , unei echipe si fiindca am zis acelei echipe ca nu imi da permisiunea liderul P.,liderul P. m-a reclamat la HR pentru asta , iar liderul C. l-a sustinut ca nu se face asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
Cosmyn82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmyn82 , utilizator 11:34, 28 Septembrie 2023
Sa intelegem ca HR conduce entitatea angajatoare? Nu exista altcineva superior?
HR-ul adica departamentul de resurse umane nu conduce entitatea angajatoare. Compania este multinationala germana . Isi are sediu si in Romania si in alte tari.
Peste cea mai mare organizatie de conducere exista o ierarhie mare de manageri si persoane cu functie de conducere.
Dar la faza cu trimiterea mailurilor batjocoritoare de pe calculator neblocat m-ar putea invinovati ei ca eu nu respect politica de securitate si confidentialitate. Eu asa nu mi-am lasat laptopul neblocat in public ci doar in interiorul companiei. Plus de asta niciun om nu e perfect in sensul ca se poate intampla sa fie sunat din sectie, sa fie focusat pe problema cu care a fost sunat si sa nu se mai gandeasca la laptop. Eu asta o vad din punctul meu de vedere hartuire pentru ca angajatului i s-a creat o stare de temere cu aceasta supraveghere si el nu a avut o intentie raufacatoare sa aduca o neplacere a companiei.
Iar in legatura cu deranjatul cu vocea mea , se mai poate intampla ca o problema sa fie mai complexa , nu ca ar fi vorba de vreo cearta ceva .Din punctul meu de vedere mi se pare sicanare sa fie excaladata la HR pentru ca in general la un astfel departament ,se excaladeaza mai degraba fapte de natura penala: violenta fizica, verbala, hartuire sexuala, stare de ebrietate la locul de munca.

Cornel Vasile a scris:

Sa intelegem ca HR conduce entitatea angajatoare? Nu exista altcineva superior?


Permiteti-mi sa ma corectez . Sub cea mai mare organizatie de conducere am vrut sa zic


Cornel Vasile a scris:

Sa intelegem ca HR conduce entitatea angajatoare? Nu exista altcineva superior?

Vedeți dacă va sunt de ajutor
www.avocatnet.ro/t3180/hartu...
Daca am dat mailul catre Parchet cu ceva fotografii cu conversatii , procuratura oare poate lua o atitudine ca fiind hartuire? Procuratura poate clasa aceste fapte? Am si conversatia cu sora-mea legata de laptopul neblocat.

Cornel Vasile a scris:

Vedeți dacă va sunt de ajutor
www.avocatnet.ro/t3180/hartu...

Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
Cosmyn82, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-am angajat la o firma unde in contract aveam trei ... Cosmin623 Cosmin623 Buna ziua, m-am angajat la o firma unde in contract aveam trei luni de proba, in ultima zi din prima luna am fost anuntat verbal ca nu-si doresc sa mai ... (vezi toată discuția)
Recomandare raisa-gabriela raisa-gabriela Imi puteti recomanda un avocat care sa ma reprezinte in instanta pt hartuire morala la locul de munca? As dori o persoana care a avut dosare de acest gen. (vezi toată discuția)
Abuz de functie dora_il dora_il hartuire morala si comportament preferential ,luare de atributii (vezi toată discuția)