avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, va cer iarasi ajutorul pentru a intelege un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, va cer iarasi ajutorul pentru a intelege un lucru. sunt ...

buna ziua.va cer iarasi ajutorul pentru a intelege un lucru.sunt angajata in sistemul de educatie si am observat in fluturasul de salariu urmatorul lucru:de ceva timp ni se acorda o suma de bani pentru hrana(suma fixa)si am observat ca la retinerea contributiilor catre bugetul de stat-CAS,CASS,IMPOZIT,este luata in calcul si aceasta suma.este legal sa se opreasca sanatate si pensii din banii pentru mancare?anterior am lucrat in privat,primeam tichete de masa dar se oprea pentru acestea doar impozit nu si contributii.imi puteti indica si legea care prevede aceste retineri-CAS,CASS din banii de hrana?multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 20 Februarie 2023
Probabil că primiți cei 347 lei reprezentând indemnizația de hrană. Și da,sunt supuși contribuțiilor și impozitului cf legislației fiscale.
Indemnizatia de hrana este una, iar tichetele de masa sunt altceva ... in sectorul bugetar, se uziteaza mai mult acordarea indemnizatiei de hrana care intra in calcul contributiilor si impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa stan_ionela78 stan_ionela78 Buna ziua.Va rog,as vrea sa stiu cum se calculeaza salariul brut,daca se tine cont de tichetele de masa la calcularea lui,si care ar fi formula de ... (vezi toată discuția)
Retineri pe fluturasul de salariu iliuta69 iliuta69 Va prezint o situatie din fluturasul de salariu la jumate de norma :Tichete de masa 11 buc 104 lei Total taxe (imp,cas ,somaj,sanatate) 554 Retineri tichete ... (vezi toată discuția)