avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Daca am un contact de munca pe durata DETERMINATA de 1,5ani(18 luni), ma intereseaza daca eu pot beneficia de 'Indemnizatia pentru cresterea copilului' (bineinteles dupa ce trece 1 an de munca, sa zicem ca nasc dupa 15 luni de munca)....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 24 Ianuarie 2010
daca aveti concediu prenatal, si contractul de munca inceteaza, va preia casa de sanatate, banii astfel, ii veti primi tot de acolo.
Concediul medical nu prelungeste perioada CIM-ului. Vorbim aici de contractul pe perioada determinata. Acesta va inceta de drept, la data respectiva, iar concediul medical, continua, angajatul/a fiind preluata de casa de sanatate.
1.voi beneficia de concediu medical dar nu si de 'Indemnizatia pentru cresterea copilului'

2. pot plati eu undeva contibutiile pe sa za zicem inca 2 luni ca sa beneficiez de 'Indemnizatia pentru cresterea copilului'
1. Plata contributiilor nu va ajuta deoarece nu intra in categoria asimilata obtinerii de venituri profesionale.
2. Incercati sa incheiati o conventie civila de prestari servicii prin care sa obtineti venituri profesionale (cat de mici) supuse impozitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat pe perioada determinata si indemnizatie crestere copil elenamai elenamai Sunt angajata pe perioada determinata(vechime 3ani fara intrerupere) si contractul de munca imi expira cu 2 luni inainte sa nasc....as vrea sa stiu 1-imi pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului - pot beneficia in situatia in care firma la care sunt angajata intra in faliment inainte sa nasc? paula_por paula_por In mare povestea mea. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la mijlocul lui iulie 2010. Din decembrie 2009 sunt in concediu medical, avand o sarcina cu mari ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contractul pe perioada determinata cretu01 cretu01 Buna! De ceva vreme tanjesc dupa minunea de a avea un copil. Eu lucrez de 1 an la o companie nationala si am contract de munca pe perioada determinata (2 ... (vezi toată discuția)