avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negocierea contractului colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negocierea contractului colectiv

O confederație sindicală poate participa la negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 25 Februarie 2023
Legea 367/2022
+ Capitolul III Părțile și reprezentarea acestora la negocierea colectivă

B. Angajații/lucrătorii:
a) la nivel de unitate:
1. de către organizațiile sindicale legal constituite și reprezentative din unitate;
2. la solicitarea și în baza mandatului sindicatelor nereprezentative din unitate și afiliate, de către federația sindicală la care acestea sunt afiliate și care au în unitate un număr de membri care reprezintă cel puțin 35% dintre angajații/lucrătorii unității;
Confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, precum și confederațiile patronale reprezentative la nivel național, conform prezentei legi pot participa la negocierea contractelor colective de muncă la nivelul sectoarelor de negociere colectivă în care au federații membre, la solicitarea și în baza mandatului din partea acestora.

In speta, nu participa la negocierile din cadrul unei unități

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază ... madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază intentia de negociere a CCM se trimite pe e - mail la ITM sau este suficient doar să o ... (vezi toată discuția)
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ... scoica_80 scoica_80 Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat dorucristina dorucristina buna ziua doresc sa ma ajutati sa inteleg baza legala in cazul in care ,daca in cadrul unei societati exista doua sindicate, unul nereprezentativ dar ... (vezi toată discuția)