Buna ziua, ma confrunt cu o dilema in cazul contractului de inchiriere cu asociatia de proprietari, mai exact detin 3 spatii comune cu contract de inchiriere pana in mai anul curent, Adunarea generala a stabilit pretul chiriei pentru spatiile comune mai mare de 5 ori, intrebarea este daca este justificata majorarea aceasta si cand va intra in vigoare, multumesc.
Va multumesc pentru aceste lamuriri, insa mai am o intrebare, in luna mai ac. imi va expira contractul, defiecare data la expirarea actului aditional am facut cerere de prelungire , acum in noul regulament si statut modificat apare regula cum ca: daca ar fi doua cereri pe acelasi spatiu, in cauza spatiul pe care il detin, comitetul executiv decide cine il va inchiria, eu sau alta persoana mentionez ca nu am datorii la asociatie si sunt la zi cu toate, oare eu nu am dreptul la preemtiune? Cum va trebui sa decida comitetul , multumesc frumos.
V-am explicat ca nu are treaba nici un comitet. Decid DOAR proprietarii, de ce nu intelegeti ? Mai pun om data articolul :
Capitolul IV Încetarea destinației folosinței comune pentru părțile comune din condominiu
Articolul 43
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
Vedeti scris ca decide ceva vreun comitet executiv ?
Multumesc petru lamuriri, inseamna ca urmeaza sa fiu santajat de catre clica din comitet , voi face cerere de prelungire si urmeaza sa vad ce se va intampla, va multumesc frumos.
Buna ziua, revin cu alta dilema.
Am gasin in statutul asociatiei la capitolul VI
Structura organizatorica, la art.22 sau adaugat de la litera N inca 12 litere.
Litera O , se refera la membrii asociatiei isi exprima acordul pentru indentificarea si atriburirea tuturor spatiilor comune astfel: 11litere si ultimul indentificarea spatiilor comune care pot fi inchiriate si acordul de inchiriere a spatiilor comune, obiectul inchirierii, stabilirea pretului/mp de spatiul comun inchiriat.
Asta am gasit si va intreb daca sa procrdat corect prin adaugarea acestor litere, va multumesc .
Statutul asociatiei nu poate sa decida in locul unui articol de lege, nu i se substituie. Prin urmare nu are vreo relevanta daca scrie altceva , daca s-a procedat altfel e ilegal.
Chirie uscator bloc
costi62
Asociatia de propietari(presedintele/comitetul) pot modifica unilateral suma negociata cu locatarii pentru plata chiriei unui uscator ? (am un contract de ... (vezi toată discuția)