avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În data de 11.01.2023 am primit sentința ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În data de 11.01.2023 am primit sentința definitiva ...

Bună ziua. În data de 11.01.2023 am primit sentința definitiva intr-un proces de uzucapiune al unui imobil (teren și construcții) folosit de familia mea de mult timp. Dintr-un motiv necunoscut mie, imobilul nu era trecut în Cartea Funciară, iar la Impozite este trecut pe bunica mea doar casa, iar terenul și anexa gospodăresca nu. Cei de la Impozite mă pun să plătesc din urmă, ceea ce nu mi se pare corect. Vă rog să îmi spuneți care e legea care mă obligă la asta
Cel mai recent răspuns: CristiMihut , utilizator 11:50, 25 Februarie 2023
Hotararea de uzucapiune constata ca ati dobandit proprietatea de la o anumita data. De la data respectiva datorati impozit, nu mai mult de 5 ani anteriori.
Mulțumesc. Dacă puteți să îmi spuneți temeiul de drept pentru acest lucru, v-aș fi recunoscător .

Madalina Pascu a scris:

Hotararea de uzucapiune constata ca ati dobandit proprietatea de la o anumita data. De la data respectiva datorati impozit, nu mai mult de 5 ani anteriori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pun sa plătesc din urma diferențe de impozit CristiMihut CristiMihut Bună ziua. În data de 11.01.2023 am primit sentința definitiva intr-un proces de uzucapiune al unui imobil (teren și construcții) folosit de familia mea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stef11111 stef11111 Buna ziua ! In anul 2006 am mostenit de la bunica mea o casa si teren curte.Bunica mostenise la randul sau aceasta proprietate de la o sora. In timpul vietii, ... (vezi toată discuția)
Revenire automata a unui imobil dupa mai bine de 30 ani de dari la stat ramqby ramqby Buna ziua. Socrul meu are o casa plus teren,pe care proprietari sunt parintii lui,care au decedat.Asa figureaza la primarie,el nu are nici un act,cum erau ... (vezi toată discuția)