avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul decesului unui salariat care nu are nicio ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul decesului unui salariat care nu are nicio ruda apropiata ...

In cazul decesului unui salariat care nu are nicio ruda apropiata (eventual doar o matusa, cea care s-a ocupat de inmormantare) cine poate fi beneficiarul ajutorului de inmormantare?
Mentionez ca este vorba de acordarea ajutorului de inmormantare in baza CCM la nivel de institutie (a nu se confunda cu ajutorul de deces acordat de CNPP.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 22 Februarie 2023
În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare crisaxyz crisaxyz buna ziua! apelez la dvs pentru a-mi acorda sprijinul in lamurirea unei situatii juridice unchiul meu, angajat la o firma particulara, a decedat la ... (vezi toată discuția)
Drepturile fostilor salariati Alis07 Alis07 Buna ziua.O lamurire va rog daca se poate.O institutie privata acorda al 13 lea salariu conf.contractului colectiv de munca salariatilor angajati cu cim. In ... (vezi toată discuția)
Acordare drepturi banesti obtinute in instanta dupa decesul beneficiarului Anaj Anaj Buna ziua, am urmatoarea situatie: o institutie de invatamant (in numele angajatilor) a actionat in instanta o alta institutie a statului in vederea ... (vezi toată discuția)