avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. MI-au decedat ambii parinti. Suntem 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. MI-au decedat ambii parinti. Suntem 2 mostenitori. ...

Buna ziua. MI-au decedat ambii parinti. Suntem 2 mostenitori. Cum declar la registrul agricol ca folosesc terenul parintilor? Nu am deschis procedura succesorala, nu locuiesc in localitatea parintilor, sunt in prces uzucapiune pentru obtinere titlu proprietate??!!
Trebuie sa faceti succesiunea si in baza documentului de mostenitor faceti modificarea in registrul agricol.
Daca folositi terenul, platiti dvs. impozitul si primiti chitanta.
Nu uzucapiunea trebuie sa faceți, ci sa dezbateti succesiunea
Parintii nu au avut t.p. am mers la instanta pentru uzucapiune si urmeaza sa primim sentinta, cu noi doi (copii) ca fiind proprietari. Eu am intrebat daca pana la redactarea sentintei putem declara unul dintre noi (copiii) ca utilizam terenul parintilor. Noi il administram.

POPA GHEORGHE a scris:

Trebuie sa faceti succesiunea si in baza documentului de mostenitor faceti modificarea in registrul agricol.
Daca folositi terenul, platiti dvs. impozitul si primiti chitanta.

Parintii nu au avut TP am obtinut noi t.p. prin uzucapiune in instanta, dar aceasta nu a fost redactata....dureaza f mult iar terenurile le administram noi copiii si dorim sa il declaram la APIA

raluk0207 a scris:

Nu uzucapiunea trebuie sa faceți, ci sa dezbateti succesiunea

Obtineti un certificat de grefa care sa cuprinda soluţia pronuntata de instanta în minuta, prin care faceti dovada dobandirii dreptului de proprietate asupra imobilului prin uzucapiune.
Acest certificat poate fi folosit pentru inscrierea in registrul agricol/APIA, intrucat pana la redactarea hotararii judecatoresti face dovada dobandirii dreptului de proprietate intocmai ca hotararea judecatoreasca.

Certificatul de grefa se elibereaza de grefa instantei la cererea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. Imparatul Imparatul B(sotul), casatorit cu A(sotia), primeste acuma 50 de ani prin testament de la parintii lui(lui B) o casa. Intre timp B moare, dar A se recasatoreste cu C(noul ... (vezi toată discuția)