avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cite contracte de munca poti avea simultan, la mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cite contracte de munca poti avea simultan, la mai multi angajatori, ...

Cite contracte de munca poti avea simultan, la mai multi angajatori, dintre care unul de 8h/zi si celelalte cu timp partial, de 2h/zi ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 25 Februarie 2023
O persoana poate avea mai multe contracte de munca,numarul acestora nefiind . limitat de dispozițiile legale.
Codul Muncii nu impune o limitare cu privire la numarul de contracte de munca pe care le poate avea un angajat. Conform articolului 35 din Codul Muncii, orice angajat are dreptul de a cumula mai multe funcții, fie la acelasi angajator, fie la mai mulți.-cu incheierea raporturilor aferente de munca


Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
Adică de la 6 la 14 poate lucra la un angajator și de la 15 la 23 poate lucra la celălalt angajator, zi de zi (sâmbătă și duminică liber), săptămâna de săptămâna, an de an ? Nu există nici o restricție?

Cornel Vasile a scris:



In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

Da, poate avea un astfel de program ... c.i.m. pot fi pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contracte de munca. Allinnn Allinnn Buna ziua, As dori sa va intreb daca o persoana poate sa aiba un loc de munca cu program normal 8h/zi si sa mai fie si angajat la propria firma tot cu ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Rody 85 Rody 85 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : dacă lucrez ca și Coordonator banca cu 8h și doresc sa îmi iau încă un job ca Asistent medical ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! se poate ca o persoana sa aiba un contracte de 8h ... cornelia.ro cornelia.ro Buna seara ! Se poate ca o persoana sa aiba un contracte de 8h si altul de 6h, la angajatori diferiti ? Si daca da, la cel cu 6h nu va avea deducere ... (vezi toată discuția)