avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare in instanta

buna seara!in urma cu 2 ani am reclamat un furt la politie.intre timp hotul a fost prins si trimis in judecata. daca nu ma prezint la nici un termen ce se poate intampla?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va prezentati la teremnele comunicate d ecatre instanta prin citatie,instanta daca a preciaza oportunitatea audierii dv ,va dispune repetarea procedurii de citare,va aplica amenda si in final poate dispune aducerea cu mandat
Daca dv detineti calitatea de reclamant,este de preferat sa va asumati raspunderea si prezentati respect fata de instanta de judecata si sa va prezentati la termenele de judecata
Neprezentarea dv la termenele de judecata poate fi apreciata de instanta de judecata drept lipsa de respect si neasumarea raspunderii si poate fi sanctionata
Puteti risca sa fiti adusa in fata instantei cu mandat de aducere. De asemenea, cum s-a precizat anterior, instanta va poate aplica o amenda. In foarte multe cazuri nu se impune prezenta persoanei vatamate insa cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat, deoarece fiecare dosar are particularitatea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de lemne hotii au furat lemne din padurea mea. ocolul silvic ... gulia3000 gulia3000 FURT DE LEMNE HOTII AU FURAT LEMNE DIN PADUREA MEA. OCOLUL SILVIC SI CU MINE SUNTEM PARTI INTIMATE. PROCURORUL A RENUNTAT LA URMARIAREA PENALA. ATUNCI ... (vezi toată discuția)
Martor - aducere cu mandat, amenda teapa teapa ce amenda se da pentru neprezentarea la un proces in calitate de martor la o fapta petrecuta in trafic ? nu am primit citatia dar au venit cei de la politie ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)