avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara,o intrebare as avea .parintii au cumparat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara,o intrebare as avea .parintii au cumparat o casa cu ...

Buna seara,o intrebare as avea .parintii au cumparat o casa cu teren in anul 2000 de la un domn care era propietar .avea mult teren si a mai vandut si la alti.cand am incercat sa facem cadastru si intabulare ni se spune ca este o problema cu alt cumparator(asa spun de la primarie si de la cadastru)ce problema nu vor sa spuna .acum celalant cumparator am inteles ca incearca sa modifice titlul de propietate in instanta.o data titlul de propietate modificat noi de unde il putem obtine . banuiesc ca trebuie sa -l duca la OCPI? nu stiu daca m-am facut inteles.va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
kelos6, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:16, 27 Februarie 2023
Conform disp L nr Legea nr. 377/2022 pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1260 din 28 decembrie 2022.
9. La articolul 12, alineatul (16) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(16) Construcţiile se vor înscrie în cartea funciară fie în baza actelor de proprietate, fie a situaţiei tehnico-juridice reflectate de documentele tehnice întocmite ca urmare a identificării realizate conform art. 11 alin. (2) lit. f) şi necontestate în perioada de afişare publică sau cu privire la care cererea de rectificare a fost respinsă. Situaţia reflectată de documentele tehnice se prezumă a fi în concordanţă cu situaţia tehnică şi juridică reală, până la proba contrară."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine ... floriontehnic floriontehnic BUNA ZIUA! Sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine decedate de 11 ani. Ea are trei copii, doi dintre ei fiind decedati, de al treilea nu mai ... (vezi toată discuția)
Terorizat de ancpi, cadastru vechi si nou bms bms Ma dispera astia de la OCPI, in 1996 s-a intabulat un teren in baza Titlului de Proprietate (L18/1991). Pe atunci se copia in cel mai bun caz o parte din ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2 ori Ginasoare Ginasoare Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate ... (vezi toată discuția)