avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezidenta angajat din UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezidenta angajat din UE

BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE RESIDENTA MAI USOR MULTUMESC ASTEPT UN SFAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 29 Octombrie 2014
Persoana in cauza trebuie sa inregistreze rezidenta la fomatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care locuieste

Documentele emise de Inspectoratul General pentru Imigrari care atesta rezidenta in Romania sunt: certificat de inregistrare (pentru cetatenii UE/SEE/Confederatiei Elvetiene), carte de rezidenta (pentru membrii de familie ai cetatenilor UE/SEE/Confederatia Elvetiana), carte de rezidenta permanenta (atat pentru cetatenii UE/SEE/Confederatia Elvetiana, cat si pentru membrii lor de familie).

Cetatenii UE/SEE/Confederatiei Elvetiene si membrii lor de familie pot lucra pe teritoriul Romaniei in mod dependent/independent in aceleasi conditii ca si cetatenii romani (pe baza unui contract individual de munca, contract de detasare, aviz, etc.).


Pentru obtinerea certificatului de inregistrare/cartii de rezidenta trebuie sa prezinte, la formatiunile teritoriale ale IGI din judetul in care locuiti, o serie de documente, in functie de scopul sederii in Romania. Certificatul de inregistrare se emite in aceeasi zi si este valabil pentru o perioada de pana la 5 ani dar nu mai mica de un an. Cartea de rezidenta se emite in 90 de zile de la data depunerii cererii. Valabilitatea cartii de rezidenta este de pâna la 5 ani de la data emiterii, dar nu mai mare decât perioada de rezidenta a cetateanului UE/SEE/Confederatiei Elvetiene al carui membru de familie este solicitantul. In cazul solicitarilor ulterioare, daca sunt îndeplinite prevederile OUG 102/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, cartea de rezidenta se elibereaza în cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii.
([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim persoana cu certificat de inregistrare crenguta79 crenguta79 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: pot face contract de munca unei persoane straine, care imi aduce ca si act de identitate un Certificat de Inregistrare care ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat rezidenta pf DiaD DiaD Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta laura2geo laura2geo Buna seara, doresc sa inchei o casatorie in strainatate si printre actele care imi sunt solicitate la depunerea dosarului mi se cere certificat de rezidenta. ... (vezi toată discuția)