Am fost contactat de catre secretariatul universitatii la care studiez (sunt in ultimul an, anul 3, semestrul 2) cu privire la restituirea bursei de merit pe un semestru (anul 3, semestrul 1). Mentionez ca primesc bursa de merit inca din anul 1. Problema a aparut din cauza faptului ca eu, inainte sa vin la aceasta universitate, am mai urmat 1 an de studii la o alta universitate, tot din tara, unde am primit bursa de merit in ambele semestre. Astfel, abia acum, dupa ce am primit deja 5 luni de bursa in acest an, am fost anuntat ca, din cauza ca am primit deja acolo un an de bursa de merit, nu mai pot primi si in acest in acest an intrucat as depasi numarul maxim de semestre in care am voie bursa de merit (6 semestre). Cand am fost admis la aceasta facultate, am furnizat toate documentele care mi-au fost cerute (inclusiv o adeverinta de la vechea universitate prin care se dovedeste ca am avut bursa de merit 2 semestre).
Inclusiv persoana care m-a sunat a declarat faptul ca greseala a fost facuta de secretariat, faptul ca mi-au acordat bursa in semestrul 1, cu toate ca ei aveau adeverinta de la mine inca din primul an universitar.
In acest caz, sunt obligat sa restitui bursa, fiind strict greseala secretariatului/departamentului financiar?
Personal, nu vad o obligatie de restituire a banilor. Atata vreme cat dvs. ati furnizat facultatii toate documentele necesare, nu vad ce vina ati avea si de ce ar cere banii inapoi. Poate deja ati cheltuit suma de bani :)))