avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Diferenta între suprafețe
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Diferenta între suprafețe

Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți ce trebuie făcut pentru intrarea în normalitate și legalitate dacă pentru terenul proprietate pe care îl dețin este trecut in planul de amplasament și delimitare a imobilului , în Încheierea OCPI și în extrasul de carte funciară -,,suprafața din acte=2000mp" , iar ,,suprafața totală măsurată =2320mp " ? Dețin și proces verbal de vecinătate cu recunoașterea limitelor din partea tuturor vecinilor . Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
vidastefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 09:34, 6 Martie 2023
Ca sa puteti primi un raspuns la obiect trebuie sa raspundeti la 2 intrebari.
1. Terenul se afla in totalitate in intravilan?
2. In ce an s-a facut intabularea terenului?
Terenul este în totalitate în intravilan și a fost intabulat in 26.11.2010 .
In 2010 era posibila marirea unei suprafete de teren de pana la maxim 5%. Astfel suprafata de 2000+5% = 2100 mp.

Suprafata din acte pe care o detineti este de 2.000 mp, insa in CF s-a notat suprafata masurata reala din teren de 2.320 mp in baza documentatiei.

Ca sa intrati in ``legalitate`` puteti sa faceti o documentatia cadastrala noua de actualizare de date. Se poate mari conform legislatiei in vigoare suprafata cu 15%.
Deci 2.000 mp + 15% = 2.300 mp, iar pentru diferenta de 20 mp puteti nota posesia in cartea funciara.
Luati legatura cu un topograf pentru a face acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren? Risediva Risediva Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema: Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)
Suprafata detinuta eronata in acte ginjuandreia ginjuandreia De la inceputul acestui an incerc sa donez fiicei mele apartamentul in care locuiesc. Acesta este compus din apartamentul propriu zis, plus cateva cladiri ... (vezi toată discuția)