avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-cota parte

Buna ziua,
As avea o intrebare legata de urmatorul caz: sora unei prietene(6 frati) a murit,aceasta-sora era casatorita.S-a facut succesiunea, sotul a primit 1/2 plus o alta cota parte din cealalta jumatate iar restul a fost impartiti intre 5 frati.Desi s-a facut succesiunea ei nu au primit nimic deoarece sotul locuia in apartament si nu au vrut sa-l oblige sa le dea bani ca nu avea de unde si nici sa vanda ap.Dupa aprox jumatate de an moare si sotul care are un frate.Cei cinci frati ai surorii mai primesc ceva,pot cere o noua succesiune daca nu au luat inca partea lor? sau fratele ramane cu tot ce a mostenit sotul surorii prietenei mele?
Sper ca am fost destul de explicita,multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
bianca23, utilizator
Fratii sotiei raman cu cota parte dupa dezbaterea succesiunii.
Fratele sotului ramane cu ce avea el cand a decedat ( 1/2 + cota ramasa). Daca nu are copii ( ceea ce nu cred).

Din pacate, asta e situatia pt ca ea a decedat prima.
Nu aveau copii.Multumesc pt raspunsul prompt.
"Antevorbitorul" a tratat scurt si corect problema ... din pacate nu cu vesti bune.

Deh, ce ti-e si cu dreptatea in ziua de azi ... uneori institutia asta minunata a casatoriei e in defavoarea rudelor de sange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)