avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare la renuntare la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare la renuntare la mostenire?

Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, fratele ei sa o ingrijeasca pana la sfarsit pe mama lor, caci sora nu locuieste in tara. Mama insasi o determina la acest gest. Dupa un timp, din nefericire, fratele decedeaza. Mama bolnava este acum disperata si vrea sa-si recupereze casa si averea din care se vede izgonita de nora. Ce e de facut? Cum poate sora sa revina asupra renuntarii? Ce poate invoca? Va rog, prietena mea e disperata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:36, 1 Februarie 2014
Din pacate la renuntarea mostenirii nu se poate reveni fiind un act irevocabil, casa a intrat in patrimoniul fratelui ca bun propriu fiind dobandit prin mostenire. La decesul fratelui, casa/partea din casa mostenita se va imparti intre mama acestuia, sora lui si sotia supravietuitoare.
Bunul era comun al sotilor? Era doar al tatalui?
@Madalina_Pascu -Sora a facut renuntare, ce sa se mai imparta cu ea?
@AVLIL , casa e bun comun, dar alte bunuri mobile si foarte valoroase au fost doar pe numele sotului, desi dobandite prin participare comuna in 40 de ani de convietuire.
Renuntarea a fost redactata intr-o limba straina. Poate invoca faptul ca..... nu a avut notiunea tuturor termenilor? Nu stiu daca ajuta, fratele a decedat dupa cca. un an.
Daca fiul doamnei nu are copii atunci bunurile fiului se impart intre dna ,fiica dnei si nora.Daca are copii atunci mosteneste averea copii si sotia supravietuitoare.Din moment ce a semnat acel act de renuntare nu se poate reveni la situatia anterioara.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin in urma decesului tatalui,se va dezbate succesiune intre mama si fratele meu.mama si fratele renunta la succesiune in favoarea mea.in aceasta situatie copilui ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire so2ro so2ro Buna ziua, Va redau pe scurt cateva date: - o familie e formata din mama si fiu, ambii avand apartament proprietate personala. - fiul a decedat, iar la ... (vezi toată discuția)