avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Mama mea are un teren obținut prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Mama mea are un teren obținut prin donație de la ...

Bună ziua!Mama mea are un teren obținut prin donație de la părinții ei și ar vrea pe o parte din pământ să îmi facă mie acte pentru a ridica o casă . Se poate să îmi facă acte și ce acte sunt necesare și costuri?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:39, 12 Martie 2023
Prima data, trebuie sa luați legătura cu un cadastrist sa va facă documentație cadastrala de dezmembrare (pentru lotul pe care vi-l da și pentru lotul care rămâne), apoi se încheie un act notarial de dezmembrare, care se intabuleaza la Cartea funciara și în final, mama va poate dona lotul respectiv.
Costurile depind de suprafață, de zona, de categoria de folosinta a terenului și le discutați direct la un birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și ... Ionela Ioni Mariana Ionela Ioni Mariana Bună ziua , locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și cumnatul toți patru fiind proprietari ( fiecare cu casa lui ) aș vrea să știu care sunt ... (vezi toată discuția)
Dupa dezmembrare e necesara carte funciara pentru fiecare lot? margaritar26 margaritar26 Parintii mei au o casa si teren cu supraf de 800 m. Vor sa ne dea casa si terenul mie si surorii mele astfel: casa si supraf de teren pana la 400 m surorii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca vreau sa vand o bucata de teren fratelui meu si ... hanah hanah Buna ziua Daca vreau sa vand o bucata de teren fratelui meu si intabularea terenului a fost facuta in 2001 acum ar trebui sa fac din nou intabularea ca sa pot ... (vezi toată discuția)