avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dupa dezmembrare e necesara carte funciara pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dupa dezmembrare e necesara carte funciara pentru fiecare lot?

Parintii mei au o casa si teren cu supraf de 800 m. Vor sa ne dea casa si terenul mie si surorii mele astfel: casa si supraf de teren pana la 400 m surorii mele si celel. 400 mie. Daca au carte funciara noi in mom. in care facem actele de vanzare cumparare trebuie sa facem din nou carte funciara?
Cel mai recent răspuns: margaritar26 , utilizator 21:34, 15 Ianuarie 2010
mai intai o dezmembrare, si apoi fie o noua carte, fie nu
Apelati la un inginer cadastrist care va face cadastrul de dezmembrare. Cu acel cadastru mergeti la notar cu parintii si faceti act de dezmembrare si vanzare. In acest fel , fiecare dintre frati veti avea conform intelegerii partea dvs de casa , respectiv teren.
Va recomand vanzarea in locul donatiei fiindca taxele sunt aceleasi si intr-un caz si in celalalt!B-)
buna ziua!
dupa actul de dezmembrare, parintii va pot face si dvs si surorii act de donatie, scapati de impozit in aceasta situatie.
Buna ziua. In situatia dumneavoastra, cadastristul va intocmi documentatiile necesare in vederea dezmembrarii. Cele doua exemplare ale documentatiei de dezmembrare le veti prezenta la notar in vederea incheierii actului notarial. In baza acestui act si a schitelor cadastrale se va deschide carte funciara pentru fiecare lot in parte, pe numele noilor proprietari. Sper ca v-am fost de ceva ajutor.
Multumesc frumos pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!mama mea are un teren obținut prin donație de la ... Adelina172001 Adelina172001 Bună ziua!Mama mea are un teren obținut prin donație de la părinții ei și ar vrea pe o parte din pământ să îmi facă mie acte pentru a ridica o casă ... (vezi toată discuția)