avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde gasesc normative/legi privind montarea aparatelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde gasesc normative/legi privind montarea aparatelor de aer ...

Unde gasesc normative/legi privind montarea aparatelor de aer conditionat?

Vecinul de la etajul de deasupra si-a montat un aparat de A/C si a pus o teava lunga, perpendiculara pe fatada, pentru evacuarea apei. Problema e ca de cand a facut asta se aduna porumbei pe ea, si mi s-a umplut geamul de gainat. Am incercat sa-l rog sa o incline, sau sa puna ceva sarma ghimpata pe ea, sau sa cautam alte solutii da' a fost foarte categoric ca nu vrea sa faca nimic si ca daca ma deranjeaza, sa-mi montez o copertina (nici nu cred ca ar fi legal sa fac asta fara autorizatie).

Am cititi aici ca apa scursa din AC reprezinta risc microbiologic si ca atare ar trebui sa fie colectata, dar nu gasesc nimic in acest sens in nici o lege. M-ati putea indruma spre legi/normative privind montarea aparatelor de AC (inclusiv HCL aplicabile in Bucuresti/ sector 4), pe care mi-as putea baza ca sa-l "conving" sa colaboreze/ sa facem ceva in privinta problemei?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:53, 14 Martie 2023
Normativ I5-2022
Legislatia o gasiti aici: [ link extern ]
Pentru microbiologic puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Informatii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_457...
Multumesc. in normativ nu am gasit insa nimic legat de obligativitatea colectarii condesului. Din tot ce am primit pana acum nu pare ca e nimic evident de care sa ma pot lega, din pacate (am sperat sa gasesc ceva din care sa ii fie si lui clar ca nu e ok ce face - nu o lege care nu adreseaza decat tangential subiectul si trebuie interpretata de judecator).
In orice instructiune care insoteste un aparat de aer conditionat gasiti modul corect de montaj si de exploatare. Nu va intelegeti, puteti sa sesizati DJSP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema condens de la aerul conditionat radu.s radu.s Problema Condens de la AC Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Eu locuiesc la parter, vecinul de la etajul 5 avand un AC care imi curge sub geamuri ... (vezi toată discuția)
Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Antene și aparate aer condiționat pe fatada blocului calu123 calu123 Buna ziua, In ce măsura este legală montarea aparatelor de aer condiționat și a antenelor parabolice pe fațada blocului (terasa și balcon)? (vezi toată discuția)