avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Cei de la Apă-Canal Ilfov ne obligă să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Cei de la Apă-Canal Ilfov ne obligă să ne constituim ...

Bună ziua! Cei de la Apă-Canal Ilfov ne obligă să ne constituim într-o asociație de proprietari deoarece avem un drum de servitute, comun și ne consideră un condominiu (3 case individuale cu propria curte sunt construite pe o parte a drumului iar 3 case pe partea cealaltă a drumului, este un intrând din drumul principal). Menționez că pentru celelalte utilități avem contract individual. Ce putem face ca să evităm această asociere ca "la bloc"?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:33, 14 Martie 2023
Sa va angajati un avocat si sa-i dati in judecata. Ce vor smecherii aia e sa aiba mai putina bataie de cap. Nu mai bine pun un singur apometru si sa lase "prostii" sa se certe intre ei ? Mai putine materiale, manopera etc, pot sa jongleze cum vor cu "pierderile".. Nu au nici un temei legal sa va considere condominiu. Sa citeasca legea 196 din 2018 :
Articolul 3
(3) În sensul art. 2 lit. h), constituie condominiu:
a) clădiri cu mai multe locuințe sau spații cu altă destinație în care există proprietăți individuale și proprietăți comune;
b) clădiri multietajate; un tronson cu una sau mai multe scări din cadrul clădirii multietajate în cazul în care se poate delimita proprietatea comună;
c) un ansamblu rezidențial format din locuințe și/sau construcții cu altă destinație, amplasate izolat, înșiruit sau cuplat, în care există proprietăți comune și proprietăți individuale.

Nu va potriviti la nici un caz. Drumul de servitute nu este acelasi lucru cu proprietatea comuna.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condominiu sau nu ? johnybravo johnybravo Buna ziua, am o dilema legata de condominiu. Mai exact daca pe un teren sunt construite mai multe case , fiecare fiind proprietate individuala, au un drum de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari ... Mainerici  Ctin Mainerici Ctin Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari ? CA (vezi toată discuția)