avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate act schimb de teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate act schimb de teren

Buna ziua,
M-ar interesa sa aflu cat e valabil un act de schimb de teren incheiat in primarie (a fost incheiat in 2005) si daca e legal sa fie anulat chiar daca una din parti nu e de acord, deoarece contine o clauza care nu-si are rostul, din punctul de vedere a celor doua parti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:26, 25 Ianuarie 2010
buna ziua!
dati si dvs mai multe detalii cu privire la actul de schimb.
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
dati si dvs mai multe detalii cu privire la actul de schimb.

Deocamdata doar de aceste informatii dispun.
Multumesc!
buna ziua!
daca prin acest act s-a schimbat si dr de prop asupra unui teren, atunci actul ar fi trebuit incheiat in forma autentica.
Asa cum vi s-a spus deja, daca actul de schimb vizeaza un drept real asupra unui bun imobil (de ex. dreptul de proprietate asupra unui teren), el trebuia obligatoriu incheiat in forma autentica, la notariat. Poate dati mai multe amanunte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta dr. reale TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! La examenul de reale am avut o speță şi în continuare în mintea mea naşte controverse: A încheie cu B un antecontract de vanzare-cumparare ( ... (vezi toată discuția)
Este necesara autentificarea? doinytza doinytza Cumpararea de catre o firma a unui chiosc proprietatea unei persoane fizice , pentru a comercializa produse ,necesita sau nu incheierea contractului de ... (vezi toată discuția)
Am act vanzare cumparare teren si casa de la mama ContSters119694 ContSters119694 mama in urma succesiunii tatal meu e mort a dobandit intreg terenul si casa mai putin o pate a unuia dintr fratii mei care n-a vrut sa i-o cedeze si eu l-am ... (vezi toată discuția)