avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Termenul de prescriptie a obligatiilor la impozitele ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Termenul de prescriptie a obligatiilor la impozitele și taxele locale?

Va rog sa-mi comunicati daca termenul de prescriptie a obligatiilor fata de (DGITL) impozitele si taxe locale a unei persoane fizice si a unei persoane juridice (impozit pe cladiri,impozit pe teren ,amenzi,etc) au aceleasi termen e de prescriptie cu obligatiile fiscale datorate de persoannele fizice sau juridice este de 5 ani ??Termenul de prescriptie incepe de la 1 ianuarie sau 1 iul a anului urmator anului la care a aparut creanta ? Pandemia a suspendat si a dat motiv de prelungire a termenului de prescriptie ???Datoriile la impozite si taxe locale ,amenzile nascute in anul 2016 cand se prescriu pana la urma ???Astept un raspuns pe adresa de mail : paulrudeanu@yahoo.com .Tel 0745961364
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:11, 23 Martie 2023
Termenul de prescriptie al obligatiilor catre stat este de 5 ani
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de 1 iulie a anului urmator celui pentru care este datorata obligatia fiscala.
Pentru un impozit aferent anului 2022, termenul de prescriptie incepe sa curga la 1 iulie 2023 si urmeaza sa se implineasca la 1 iulie 2028.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
ynocentta, utilizator
Însă, chiar dacă au trecut cei cinci ani, datoria nu se prescrie dacă instituția căreia i se datorează bani notifică datornicul în acest sens. Cu fiecare notificare începe un nou termen de prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la taxe si impozite locale lore8000 lore8000 Datoriile la taxe si impozite locale se prescriu in 3 ani? Cum poti scapa de ele daca nu le achiti? Ma refer la amenzi si taxe de timbru. (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi valeriantamas31 valeriantamas31 Buna ziua, Am și eu niște neclarități asupra unor amenzi referitor la termenul de prescriptie -IPJ IF 26.01.2011 prescrisa? -Secția 19 Poliție ... (vezi toată discuția)