avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, in timpul vietii bunica a spus ca lasa un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, in timpul vietii bunica a spus ca lasa un testament ...

Buna ziua, in timpul vietii bunica a spus ca lasa un testament pe casa pentru mine, insa, dupa ce a murit, copiii acesteia refuza sa divulge date despre testament si, mai rau, au deschis succesiunea la un notar care le este nas. Am incercat sa solicit la diferite notariate un extras din RNNEL dar fara succes. Cum pot actiona in instanta? Exista vreun un avocat dornic sa imi reprezinte cauza?
Cel mai recent răspuns: powerspyA , utilizator 09:42, 17 Martie 2023
Avocati găsiți, slava Domnului,doar sa fiți dvs dispus sa plătiți.. Solicitați o consultație unui av în zona dvs pt a vedea ce variante sunt,la mostenirea legala nu aveți nici un drept existând descendenți. Daca exista un testament firesc ar fi fost ca bunica sa va dea un exemplar.Vârstnicii promit multe,ulterior își.pot schimba parerea etc.
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mai precis, are sunt aceste metode? Se poate obtine interogarea RNNEL pe cale judiciara?
Ați scris „bunica”.
Să înțeleg că părintele dvs. (fiul sau fiica bunicii) este în viață?
Atunci când ați scris „copiii acesteia”, v-ați referit inclusiv la părintele dvs.?
Sunteți în așa de bune relații încât propriul părinte v-ar ascunde? Dacă e viu... Căci dacă nu este, atunci dvs. ați avea vocație și la moștenirea legală.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2023
romascanu, moderator
Mama are o sora si impreuna cu ea au mostenire. Din pacate, cand majoritatea oamenilor se gandesc la relatia fiu-parinte, sunt evocate profunde simtaminte filiale, ceea ce nu este cazul si la mine. Dorinta de inavutire rapida si parvenitism duc la cele mai meschine practici, inclusiv la ascunderea testamentului, cu atat mai mult cu notarul si cu matusa sunt rude directe. De aceea tot insist, pentru ca am impresia ca sunt mintit si am auzit diferite conversatii care imi dau de gandit. Ce putem face in acest caz? Sunt dispus sa platesc pt a fi impacat in urma unui raspuns de la RNNEL ca nu exista niciun testament. Dar am pus intrebarea aici pt ca locuiesc in provincie, si trebuie sa lucrez cu un avocat din oras, ceea ce ma intristeaza, dat fiind ca cei profesionisti sunt in centre universitare din tara....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare legat in rnnel Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea As dori sa stiu daca exista obligatia notarului de a nota in RNNEL un legat cu titlu particular si in ce termen.. In speta , bunica mea a fost pacalita ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat. se da urmatoarea ... Ramsam Ramsam Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Se da urmatoarea situatie, cu nume fictive: Ion si Ana au 3 copii impreuna. Ion mai are un copil legitim ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicii steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Bunica a avut 3 frati, sa le zicem A,B,C. Dupa revolutie, ei au avut dreptul la recuperarea unor terenuri, ramase de la parintii lor, in mod ... (vezi toată discuția)