avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii toți,iar în ...

Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii toți,iar în viitor prietena mea vrea să participe și ea la investiție adică să-mi restituie jumătate din valoarea casei când o să aibă bani și după să investim în continuare la fel amândoi.Intrebarea mea este cum pot eu sa fac ceva legal înainte să intabulez casa, să o trec de la început cu 50% ?parte din casa dar sa am ceva act cum că mi-ar restitui jumătate din valoarea casei sau care ar fi cea mai bună soluție . Aștept soluții de la dvd.Multumec anticipat
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 14:06, 21 Martie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca insistati sa va complicati viata, puteti ca incheiati un contract de imprumut la notar pt suma ce i-o dati pt a cumpara si ea jumatate din casa, daca nu va da la termenul stabilit, o puteti executa silit. Problema e ca daca trec 3 ani de la data scadentei fara sa faceti nimic pt recuperarea sumei, dreptul dvs la actiune se prescrie.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va incurcati cu asa ceva, azi prietena, maine cel mai mare dusman! Ganditi matur, nu va faceti probleme prea devreme! Va da banii inapoi cand o sa aiba? Intabulati casa integral pe numele Dv!
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2023
zsoli71, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumpara casa doar pe numele tau. Vei fi mai linistit in viitor. Daca prietena ta o sa vrea sa investeasca, are destul timp si pentru alte proiecte. Este plina lumea de cei care plang dar totdeauna este tardiv pentru reparatii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face cu prietena un antecontract (promisiune bilaterală) de vânzare cumpărare pentru o cotă-parte de 1/2 din imobil, Stabiliți însă și un termen în care să prietena să facă rost de bani, altfel înțelegerea cade, ca să nu rămâneți legat pe viață de o promisiune neonorată.

Până atunci, fiți dumneavoastră proprietar 100%. E mai sigur.

alinpop4772@gmail.com a scris:

Și totuși revin,chiar nu ar fi nici o soluție,de exemplu o declarație din partea ei cum că se angajeaza să îmi restituie jumătate din sumă în timp de.... și după să investim împreună la acel imobil că mai trebuie băgați ceva bani in ea de aia nu as mai plăti încă o dată o intabulare pe amândoi.Multumesc

Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2023
Alexandru Surcel, Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea , este sa faceti actele pe numele dumneavoastra . O sa va dea banii , este o solutie cu o sa ... Nu stiti ce se poate intampla in viitor . Ea ar trebuii sa va dea jumatate din pretul casei , si cota parte din investitiile viitoare . Casatoriti-va si apoi investi impreuna in casa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investiție în casa iubitului. se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi? ContSters497945 ContSters497945 Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. ... (vezi toată discuția)
Buna seara!eu si prietenul meu dorim sa investim împreuna in ... Gabrielaelena434343 Gabrielaelena434343 Buna seara!Eu si prietenul meu dorim sa investim împreuna in constructia unei case(nu suntem casatoriti).Problema este ca terenul(la care am contribuit si eu ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa intocmesc pentru despagubirea copiiilor mei anamaria2011 anamaria2011 Buna seara intrebarea mea este urmatoarea : ce act poate sa-mi faca prietenul meu, viitor sot pentru a ma despagubi cu o suma de bani pe care am investit-o in ... (vezi toată discuția)