Bună ziua!
Problema sună în felul următor: fratele vitreg al mamei (înfiat de la vârsta de 3 săptămâni de bunicii mei) a luat-o razna și la propriu, și la figurat... În ideea că profită de faptul că eu nu mai vin foarte des pe-acasă, locuind într-un oraș din apropiere, fiind cu serviciul, se ceartă zilnic cu ai mei, vine băut, jignește, etc.
Este luat în spațiu de către mama mea, ajutându-l totodată să-și facă cartea de identitate cu această ocazie.
Vreau un sfat, o părere, ce m-ați îndruma să fac, să-l sperii în vreun fel? Iar în cel mai rău caz, dacă poate fi desfiat, ori evacuat de la respectivul domiciliu în vreun fel? Ordin de la Poliție (deși încă nu a devenit violent fizic, doar verbal), ori acționat în vreun fel în instanță?
De la un timp, odată cu trecerea timpului și cu căderea în patima alcoolului, coroborat și cu afecțiunea pe care o are mental, nimeni nu se mai înțelege cu el.
Mulțumesc!
Depinde ce fel de cat au făcut la notar. Dacă frații mamei consideră ca părințiilor lor le-a încălcat rezerva succesorala pot cere în instanță reducțiunea.
Dar chiar de vor avea câștig de cauză vor obținer doar jumate din cât ar fi avut dreptul.
Dar repet, depinde ce fel de act au făcut la notar, pentru ca daca au făcut contract de întreținere, șansele sunt minime sa câștige procesul.
Deocamdată cât mai traiește bunicul nu se pot adresa instanței, dacă și bunicul e proprietar.
NEPOȚII (adică dumneavoastră si cei doi frați), nu au drept de moștenire la averea bunicilor.
Copii îi moștenesc doar pe părinți, nu și pe bunici într-o astfel de speță.
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Mostenire
fulgisordenea
buna seara,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)