avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii publice : Acord Cadru.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii publice : Acord Cadru.

Achizitii publice
Buna ziua, avem urmatoarea situatie : Acord - cadru alimente
Firma de consultanta cu care colaboram a trimis tarziu documentele in 17.03.2023 si a invitat in comunicare la semnat firmele castigatoare (8 firme ) pe 21.03.2023 ,adica maine . Acum noi am primit modelul draft de acord cadru si modelul de contract subsecvent azi 20.03.2023, le-am studiat,pregatit si le-am inregistrat cu ziua de azi 20.03.2023 , un nr pt acord cadru si inca 8 pt contractele subsecvente ca maine trebuie sa vina firmele la semnat.
Acum vb cu firma de consultanta si ii spun ca documentele sunt pregatite ,le-am inregistrat ....la care doamna care s-a ocupat cu licitatia imi spune ca trebuia sa le inregistrez cu nr de maine in 21.03.2023 ca asa ii in comunicare ,data semnarii acordului si contractelor subsecvente 21.03.2023.
Atunci eu i-am explicat ca nu ai timp sa si studiezi draftul de acord cadru si draftul de contract subsecvent , sa le pregatesti pt 8 firme + anexele calculate la ctr subsecvente cu cantitatile de alimente necesare pt 3 luni, sa le dai la semnat la comitetul directorial in ziua cand furnizorii vin direct la semnat , "pai ce fac le spun mai asteptati ca acum le pregatesc " beti o cafea si reveniti mai tarziu .
Asa ca atunci i-am sugerat ca pe ultima pagina unde se semneaza la dispozitii finale sa introduc art:
. Prezentul acord cadru s-a intocmit în 2 (doua) exemplare originale, semnat azi 21.03.2023 , câte unul pentru fiecare parte contractantă şi având aceeaşi valoare juridică.
Asta inseamna ca acordul cadru si contractul subsecvent cu fiecare firma in parte a fost inregistrat in 20.03.2023 si semnat in 21.03.2023 cum se specifica si in comunicarile trimise firmelor.

Doresc sa stiu daca am procedat corect ?

Multumes anticipat ,
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am nevoie de o lamurire la urmatoarea speta. s-a facut ... Mario Bro Mario Bro Buna ziua, am nevoie de o lamurire la urmatoarea speta. S-a facut o licitatie deschisa pt un acord cadru de furnizare alimente,iar operatorii economici care ... (vezi toată discuția)
Prelungire acord cadru institutii publice larysamat76 larysamat76 La incheierea de contracte subsecvente, o autoritate contractanta incheie un angajament legal numai in limita creditelor bugetare aprobate (ALOP). Situatia ... (vezi toată discuția)
Interpretare dovedire experienta similara la o licitatie membruev membruev Va supun atentiei urmatoarea speta: La o procedura de atribuire in Fisa de Date autoritatea contractanta(AC) a solicitat pentru dovedirea experientei ... (vezi toată discuția)